Левски - Стадион Георги Аспарухов храм на религията "Левски"

Search

Information

Стадион Георги Аспарухов храм на религията "Левски"

AddThis Social Bookmark Button

Стадион "Георги Аспарухов" - храмът на религията "Левски".  

След като Господ сътворил Света и направил небето синьо, дарил България с най-красива природа и най-великия син, Апостола на Свободата Васил Левски. Понеже е най-великия и най-обичания Българин, в негова чест са кръстени имена на училища фабрики и спортни клубове. Спортните клубове с името Левски се обединяват в ОСК - Левски. След това обединение по брой спечелени медали, ОСК - Левски става най-силния отбор в Света. 

                                                                                                                                                                                                                                                                         Освен това ОСК - Левски има многобройна и вярна публика. Тези фенове помагат на отбора във всякакъв вид спорт. Но за тях футбола е религия, а стадион Георги Аспарухов футболен храм. В тази футболна религия членуват свободномислещи хора, който искат да живеят в свободна и демократична държава където законите за всички са еднакви. Защото такава е била мечтата на Апостола, който с живота си заплатил в борбата за свободата на отечеството.

Когато има важни международни мачове, стадиона е пълен с фенове от цялата страна.  Създава невероятна атмосвера, също като национален празник на страната. Затова ОСК - Левски го наричат "отбора на народа".

Този най-велик спортен клуб в Света, с многобройните фенове, които се нуждаят и заслужават, супер модерен стадион. Дано след ремонта който се очаква да се направи, стадиона да бъде красив и да се превърне в страшилище за всички европейски отбори.