Левски - Трите лъча на метрото съединени

Search

Information

Трите лъча на метрото съединени

AddThis Social Bookmark Button

Трите лъча на метрото съединени

След като стана известно че бъдещия трети лъч на метрото ще започва в близост на около 700 м. до терминал 2, то ще бъде наложително да се съедини с другите два лъча. Освен че ще се удължи маршрута на метрото, ще бъде много удобно за пътуващите от крайните квартали. Разстоянието между най-отдалечените квартали ще може да се изминава бързо и само с едно превозно средство. Освен това ще може да се пътува удобно до летището и центъра.

При терминал 2 вместо да се прави колело за обръщане на метрото, може под пистата на летището да бъде прокопано метрото до Ботевградско шосе. От там ще започва третия лъч на метрото и ще се движи по бул. Владимир Вазов. На третия лъч на метрото при Ботевградско шосе, също няма да се прави колело където да обръщат влаковете защото ще бъде съединено с другите два лъча. Така дори ще има икономия в изграждането на метрото като не се правят две колела за обръщане в обратна посока.

Освен това живеещите в кварталите при Ботевградско шосе, въпреки че са в близост до летището няма никакъв транспорт до там. Ако се съединът трите лъча на метрото, ще се стига за някакви минути до летището. Така ще се пътува поне с един час по-бързо до терминал 2, защото няма да се заобикаля през половин София. Също така няма да се чака по спирките за прекачване на друг транспорт. Точно при тези квартали ще се усети ефекта от съединяването на трите лъча. 

Въпреки приоритета на правителството след като се стигне до терминал 2, метрото да се разклони в Младост, да се удължи по бул. Черни връх, и разклонение в Люлин, добре ще бъде да се продължи метрото под пистата до Ботевградско шосе. Така хората от североизточните квартали няма да бъдат изолирани от пряка връзка с летището и южните квартали на столицата. С такова удобство ще се почувства че София е съвременен европейски град.