Левски - Футболните национали без стадион

Search

Information

Футболните национали без стадион

AddThis Social Bookmark Button

Футболните национали без стадион

Премиера ощети националния отбор по футбол, като последното му решение е да не се строи нов национален стадион. След много лъжи и смешни оправдания за отлагане изграждането на национален стадион, вече се разбра че премиера не желае да се изгражда такова модерно футболно съоръжение.

Господин Борисов не иска да се вслуша в призивите на УЕФА, за изграждане на нови супермодерни закрити стадиони. Всички съседни страни изградиха много красиви стадиони за разлика от нас. Ако останеме с този смешен и некачествен стадион никога повече няма да имаме някакви футболни  успехи. Тогава не трябва да се сърдиме на съдийте а на премиера Борисов.

След като не се съобразяваме с изискванията на УЕФА, съдийте винаги ще бъдат против българския футбол. Точно в момент когато националите започнаха да играят истински футбол и трениора Пенев е подходящия човек и пасна за тази длъжност, премиера им нанесе най-съкрушителната загуба до момента като ги лиши от нов стадион.

Премиера не трябва да забравя че на изборите футболните фенове може да му се отблагодарът по много подходящ начин. Във България футболните фенове са милиони който симпатизират на националния отбор. Освен това твърденията са безпочвени че новия национален стадион ще пустее като този в Румъния.

На красивия стадион в Румъния се игра финала на лига Европа. Освен това в мач от първенството на Румъния стадиона е бил пълен. Капацитета на стадиона е 55600 зрители, има категория 4 звезди. Освен това провеждат концерти и искат домакинство на Европейско футболно първенство. Дори предлагат на България съвместно да го организират. 

Господин Борисов не се притеснява от факта че България е единствената държава в Европа без закрит стадион, който да има капацитет над 50000 зрители. Не може да се сравняваме и със страните от третия свят, защото и те имат по-хубави стадиони от нас. Освен това не трябва да се оправдава че малко хора ходят на мач и стадиона ще е празен.

Когато правителството вложи двойно повече пари във футбола от колкото е вложило за волейбола, тогава може да се очакват някакви успехи. Също така детските футболни площадки между блоковете който се правят се прахосват излишни пари, защото на тях се играе тенис или народна топка. Първо трябва да се направят хубави стадиони и след това вече тези детски футболни площадки.

След като премиера не иска да се изграждат нови стадиони, сигурно иска футболните фенове да гледат мачовете на бистришките тигри където играе най-добрия футболист на България. Ако премиера реши да бъде изграден голям супер стадион със същото темпо както се изгради метрото и магистралите; тогава националите ще имат по-голямо самочувствие и ще се стремът към успех във всеки мач.