Левски - Дунав мост Видин Калафат неефективен

Search

Information

Дунав мост Видин Калафат неефективен

AddThis Social Bookmark Button

Дунав мост Видин Калафат неефективен

Най-големия мост в Европа Видин Калафат (Дунав мост 2) след нялолко месеца ще бъде напълно готов. Това модерно съоръжение може да се окаже неефективно за българската икономика и всяка година държавата да губи милиони левове от пътна такса. Причината е в румънското правителство и това е добре известно на всички.

Още преди строителството на моста да започне управляващите в Румъния нямаха желание за изграждането на мост. Защото автомобилите ако минат през моста в Русе за Централна Европа, те  ще преминат по-голяма част от територията на Румъния и така ще имат по-голяма печелба от пътна такса. 

Затова сега в Румъния ремонтират пътя Калафат - Крайова за да могат да отклонът тировете да минават над 150 км. повече през румънска територия. Така тировете ще избягват да минават по новия мост при Видин. Можеби правителството ще трябва да се договори с Румъния и ЕС за строителството на пътя Калафат - Сегед.

Необходими са бързи действия от страна на правителството, защото Дунав мост 2 да не се превърне във втора икономическа катастрофа за страната след тази с АЕЦ Белене. Ако Румъния не иска да строи пътя от Калафат до Сегед, тогава моста в Русе може да бъде затворен да се прави ремонт за неопределено време. 

Кармата на България е такава че населението непрекъснато страда от нещо. Дано се намерят мъдри политици който да ограничът икономическата разруха и ограбването на държавата. Защото икономическата реанимация в България е плод от грешките на некомпетентни политици и управляващи.