Левски - Статуя на Левски реалност или развихрена фантазия

Search

Information

Статуя на Левски реалност или развихрена фантазия

AddThis Social Bookmark Button

Статуя на Левски реалност или развихрена фантазия

Родолюбиви българи решиха да се издигне статуя на Левски, небостъргач висока 133 метра. Това ще бъде най-голямата статуя в света ако изобщо се започне нейното изграждане. Много се коментира за мястото на статуята дали е най-подходящо точно там. Коментарийте са излишни в момента, защото трябват по-енергични действия от страна на правителството за нейното реализиране и избор на подходящо място.

Най-обичания българин Левски, непрекъснато е бил сред народа и си е жертвал живота за народа. Затова мястото на статуята му е между хората, а не по чукарите между дървета и скалите. София като столица и най-голям град в България, където е държавната администрация на страната: Президенство, Министерски съвет, Народно събрание, редно ще бъде тази статуя да бъде изградена в София. 

По този начин Левски ще бъде отново сред народа, а статуята му ще бъде отново над всички. Така ще се покаже уважението на народа към тази свята личност. В близост до хотел Хилтън е подходящо място за тази огромна статуя. Там освен че е близо до центъра, се намира в южната част на София където няма да пречи на остарелите нисколетящи самолети които не минават от там.

След като бъде изградена статуята в София, тя ще се превърне в символ на цялата държава. Освен това в двумилионен град като София няма висока сграда над 133 метра. Тъмо с тази статуя може да се даде началото за строеж на небостъргачи в столицата. От летището не трябва да се притесняват от високите небостъргачи, а от остарелите самолети който от много голямо разстояние се приземяват и минават ниско над София.

Трябва да има държавни гаранций за изграждането на статуята небостъргач. Защото статуята освен с рекорд в книгата на Гинес, ще бъде голяма реклама за държавата ни и приятна атракция за туристи и гости на София. Така столицата ще бъде още по-голям притегателен център за културния туризъм. Необходимо е в Народното събрание да се вземе историческо решение за място и дата на започване изграждането на статуята.