Левски - Кьопуло - кулинария

Search

Information

Кьопуло - кулинария

AddThis Social Bookmark Button

Кьопуло - кулинария

Кьопулото освен че е много хубаво, много лесно се прави.

Необходими продукти:

Патладжан - измит, изчистен, изпечен и обелен. След това се слага във вода да покисне малко и се изстисква от водата. Това се прави с цел да бъде премахата една част от черния сок на патладжана които е вреден за организма. След това се смила с машинка за кайма, или се нарязва на ситно.

Чушка пиперка - измита, изчистена от семето, изпечена, обелена, смляна с машинката за кайма или ситно нарязана. Чушките трябва да бъдат двойно повече от патладжана.

Чеснов лук - обелен, ситно нарязан или скълцан в хаванче. Който обича пиканти ястия може да сожи повече. Ако някой не обича чеснов ще си отдели за него в отделен съд от кьопулото преди да е сложен чесновия лук.

Сол - соли се на вкус

Олио - слага се около 1 с. лъж. който не обича олио може да не слага.

Начин на приготвяне:

След като са подготвени продуктите, се слагат в един съд чушките и патладжана. Разбъркват се хубаво. Скага се чеснов лук. Даже е по-добре всеки който предпочита с чеснов да си го прибавя в порцията, защото не всеки го предпочита. Но точно чесновия дава вусът на кьопулото.

Прибавя се и олио и се разбърква. Който предпочита без олио си отделя от кьопулото да няма олио. Слага се сол на вкус и патладжана е готов.