Левски - Стадион Аспарухов да не се разрушава

Search

Information

Стадион Аспарухов да не се разрушава

AddThis Social Bookmark Button

Стадион Аспарухов да не се разрушава

Икомномически по-изгодно ще бъде ако ф. к. Левски изгради нов футболен стадион без да бъде разрушаван стадион Георги Аспарухов. Стадиона може да бъде тренировъчна спортна база, също може да се дава под наем и да се правят концерти. Детско-юношеската школа може да се разшири. Може да се развива и женски футбол, той е много атрактивен.

На два километра от стадиона между ж.к. Левски и Малашевско шосе има огромни незастроени и пустеещи площи, които достигат до Стара планина. Много по-бързо и по-лесно ще бъде изграден нав супер модерен стадион. Този стадион може да се използва и от националния отбор както и от всички софийски отбори.

Това място е най-подходящо за изграждане на нов футболен стадион. Защото е проектирано от бул. Сливница покрай Владайска река (канала) до Малашевско шосе и от там до магистрала Тракия, да се изгради широк съвременен булевард. Това означава че новия стадион на ф. к. Левски ще бъде на най-подходящото място.

Както е известно третия лъч на метрото ще стига до ж.к. Левски. Има съществуващ трамвай, тролей и добре организиран автобусен транспорт. Проектиран е въздушен трамвай да бъде изграден от Обеля до ж.к. Левски. Освен това метрото от летището ще може да бъде продължено до ж.к. Левски.

Едвали има в Света стадион с толкова много предимства като тези до ж.к. Левски. Още едно голямо предимство е че гостите на София който ще бъдат на мач, много лесно ще се пидвижват до стадиона и обратно. Дори ще бъде необходимо да бъдат изградени няколко многоетажни паркинги, както и модерни сгради около стадиона.

След като бъде изграден стадиона ще се окаже че от всякаде е заобиколен с добре организиран транспорт, и модерна пътна мрежа. С бързите темпове на увеличаване жителите на столицата, сградите около новопостроеноя стадион много бързо ще достигнат до Стара планина. Затова ръководството на Ф.К. Левски не трябва да се размотава а по най-бързия начин да започне изграждане на новия стадион.