Левски - Във България се пречи на изобретателите

Search

Information

Във България се пречи на изобретателите

AddThis Social Bookmark Button

Във България се пречи на изобретателите

Много български изобретатели патентоват изобретенията си в чужбина. Това не означава че тези хора не обичат държавата. Точно обратното, в държавта ни тези гений не се уважават и почитат според българските закони. Затова те се принуждават да не патентоват в България.

За да се признае изобретение то трябва да се пишат като изобретатели други хора който нямат представа за какво става въпрос. Също и материалния стимул не е достатъчен за да бъдат възнаградени тези талантливи хора. За дадено изобретение може много хора да са взели участие, но изобретателят е един.

Затова тези предприемчиви хора за да патентоват изобретениата си в България, ще трябва да се променът законите за изобретенията и държавата достойно да ги възнаграждава. Ако се докаже че изобретението е икономическо изгодно, правителството трябва освен парична сума да му подари голям апартамент.

Защото ако е патентовано изобретение в чужбина, България ще го внася след това на много висока цена. Икономически е много по-добре за държавата да бъде точно обратното. Правителството винаги може да възнагради трудъ на такива достойни за уважение хора.

След като правителството намери пари да плати пътя на циганите да се завърнат в България, които бяха излъгани че ще берът боровинки в Швеция; то така могат да се намерят пари и за изобретателите. Тези хора освен че ще прославят България, ще бъдат в голяма полза за икономиката на държавата, за разлика от циганите.

В момента има българин който е изобретил икономично гориво от вода с нафта и други смески. Правителството може да се заинтересува от това изобретение и ако се докаже че найстина е икономично изгодно, може достойно да възнагради изобретателя ако патентова изобретението в България.