Левски - За милионери няма съд но бедните в затвора мрат

Search

Information

За милионери няма съд но бедните в затвора мрат

AddThis Social Bookmark Button

 

За милионери няма съд но бедните в затвора мрат

Убийците на адвокатката получиха по 25 години затвор. Ако убитата адвокатка беше по професия работник в производствен цех на някой завод, тогава убийците дали щяха да получат присъда 25 години лишаване от свобода и дали това дело някога щеще изобщо да приключи.

Ако се направи статистика за присъдите на всички убийци в страната ще се стигне до извода; че има огромна разлика между отсъдителните присъди. Някой дела са прекратени въпреки доказателствата за тях, други се разтъкават с години. За подобни ситуаций в народното творчество казват: за милиони няма закони, за кокошка няма прошка.

Ако голяма част от адвокатите са претоварени с много работа, или често боледуват преди знакови дела, то държавата може да се довери на адвокати от Европейския Съюз. За подобни действия трябва да знае и да решава само председателя на ВСС. Това ще бъде предпазна мярка против изтичане на информация за адвокатите.

Също така по време на дело пред всички присъщващи в съдебната зала се съобщават пълните данни на свидетелите по дадено дело. По този начин близките на подсъдимия лесно могат да открият свидетеля по делото и да го принудят да се откаже от показанията. Затова много хора не искат да бъдат свидетели на съдебни дела.

За да има реална защита на свидетелите, ще трябва преди да започне делото да се провери самоличността на свидетелите и да им се даде кодов цифров номер подобно както на автомобилите. За да не изтича информация освен свидетеля, номера (личните дани) трябва да го знае само служителя които проверява данните на свидетеля и издава кодовия номер.  След приключване делото номера да се унищожава.