Левски - Новата сграда на Национален исторически музей в София

Search

Information

Новата сграда на Национален исторически музей в София

AddThis Social Bookmark Button

 

Новата сграда на Национален исторически музей в София

След няколко премествания на Националния исторически музей, вече той ще бъде във най-подходящата сграда. Освен че сградата е голяма тя е на много подходящо място. Извън сградатана на музея, всичко около нея представлява един музей на открито. За да се кандидатства центъра на София да бъде под егидата на ЮНЕСКО, ще трябва още много неща да се завършат в центъра.

Около музея ще трябва да се завършат строителните работи. Срещу ЦУМ до метрото има не застроена площ, която загрозява приятната гледка. Зад минералните извори също има незастроено място. Добре ще бъде в скоро време да бъдат изградени подходящи сгради. Освен това има много по-важна строителна и археологическа работа след завършването на Ларгото.

Пред хотел Шератон и около църквата Света Неделя, археолози и строители ще трябвада да продължът изкопните работи за да се завърши открития музей на античния свят. Също така много важно е да бъде реставриран античния театър и да има достъп до него. Това са неотложни неща който не стават бързо.

След като музея бъде завършен, ще трябва всички археологически съкровища на България да бъдат в него. В местата където са открити съкровищата, ако има музей да се направи дубликат на тях за  местния музей. Когато дойдът туристи в НИМ да могат за кратко време да видят съкровищата, защото нямат достатъчно време да обикалят из цялата страна. Също така съкровищата ще бъдат най-добре охранявани в НИМ.