Левски - Kaк може да се съживи здравната система в България

Search

Information

Kaк може да се съживи здравната система в България

AddThis Social Bookmark Button

    

Kaк може да се съживи здравната система в България

След като САЩ и ЕИО са ни пример за развита икономика и декократични свободи, то нека се поучиме от тяхния богат опит. В тези държави непрекъснато се увеличават данъците на богатите хора. Докато при нас не могат да ги накарат да си платът данъците. Ако вземеме поука от тях, ще може да се съживи здравната система в България.

Например на по-богатите много голям данък. Ако не си платът данъка в определения срок да им се конфискува имуществото. Вев България е точно обратно. Като е изминал определен срок от време, губи давност и богатия не плаща данък. Развития капитализъм се крепи от високи данъци и такси на богатите хора. Затова здравната им система е във висш стадий на развитие.

В държавата когато някое дете се нуждае от скъпа и спешна операция, се организира кампания за събираране на пари за операцията. Това е така защото правителството не си е свършило работата както трябва и няма пари. За да не бъде така държавните чиновници ще трябва да работят а не само да получават заплати.

За да има пари държавата за здравеопазването, ще трябва да се взима по-голям данък на заведения в който се пуши, вместо да има пълна забрана за пушене. Защото всяко забранено нещо е по-сладко. С тези пари правителството ще може да помага на здравеопазването.

Освен това държавата не трябва да се меси в личното пространство на хората. Защото всяко удоволствие се заплаща и то трябва да бъде законно легализирано. Във България не сме нито най-умни нито най-богати, затова нека се поучим от страните с непрекъснат приход на капитали. Това е начина България да бъде с развита капиталистическа система.