Левски - Нужен е нов закон за полицията

Search

Information

Нужен е нов закон за полицията

AddThis Social Bookmark Button

Нужен е нов закон за полицията

Полицайте освен задълженията си към държавата, трябва да знаят и своите правомощия. Защото за да запазят здравето и живота на хората, понякога се налага да използват оръжие. Но когато нямат право да го използват дори при самоотбрана, ще бъдат бити и унижавани, или ще трябва да избягат като страхливи малчугани. Не съ малко случайте когато полицай са убивани изпълнявайки служебните си задължения.

За да не се стига до подобни ситуаций, трябва при определени обстоятелства да могат да използват оръжие срещу претъпниците. Дори при пътна полиция и патрулките, тези полицай които не управляват автомобила трябва да имат автомат. По този начин полицайте ще имат уважение и страхопочитание. Няма да бъдат наблюдатели на престъпленията, защото престъпниците ще имат респект от тях.

Когато полицай спрът автомобил за проверка и водача не спре опитвайки се да избяга, това означава че този чоек е извършил някакво престъпление и е опасен за движението и живота на хората. Зяащото може да няма свидетелство за водач на МПС, може да е отвлякъл или убил някой и той да е в колата, може да превозва уръжие, наркотици или крадени автомобилни части и други неща. Може да е избягал затворник.

При пдобни ситуаций ако полицайте са сигурни че няма да наранят невинни хора, би трябвало да използват оръжие. Защото бягайки от полицията по пътя, престъпника може да блъсне или прегази десетки невинни жертви. При преследване с пистолет полицая трудно ще оцели гумите на бягащия. Докато с автомат, не само гумите но и шофьора ще оцели.

Горските стражари често пъти стават зрители как цигани крадът дърва. Защото ако се опитат да предотвратът кражбата, ще бъдат пребити. При такива случай трябва да стрелят без предупреждение защото ще се разбягат и ще го издебнат да го убият. Когато знаят какво ги чака крадците на дърва, никога няма да крадът. За да бъдат стриктни в служебните си задължения, полицайте трябва да имат права и добро възнаграждение.