Левски - Летище София опасно заради старите самолети

Search

Information

Летище София опасно заради старите самолети

AddThis Social Bookmark Button

Летище София опасно заради старите самолети

На летище София се допускат стари самолети който не отговарят на съвременните изисквания за въздушоплавателни съдове. Освен че возят като каруци, много им е трудно излитането и кацането. Най малко 30 км. са необходими за да почнат да се приземяват тези летящи каруци. Същото нещо е и при излитане.

От летището се притесняват от строителството на небостъргачи в София, който ще бъдат далече от трасето където излитат и кацат самолетите. Така те наложиха забрана за строителство на високи сгради в столицата. Освен високи сгради и планините пречат на първобитните самолети. Така тези остарели самолети стават по-опасни и от природно бедствие.

На съвременните летища не се допускат стари и негодни самолети. Което означава че същото нещо трябва да предприемат и от сетище София. Тези стари и негодни самолети, освен за вторични суровини, могат да бъдат използвани и за изкуствени рифове. Те могат да бъдат съседи на самолета на Тодор Живков, който е в морето и се използва като изкуствено създаден риф.

За съвременните самолети високите сгради не съ пречка. Дори на 5 км. от пистата където излита самолета няма да бъдат пречка, защото те много бързо се издигат и бързо кацат. Освен това са допускани във всички модерни летища и много приятно се пътува с тях. Затова от летие София нека се погрижат за здравето и живота на пътниците.