Левски - Oсъден за убийство при самоотбрана от крадец

Search

Information

Oсъден за убийство при самоотбрана от крадец

AddThis Social Bookmark Button

 

Oсъден за убийство при самоотбрана от крадец

По една телевизия в предаване имаше случай как човек който при самоотбрана от крадец го убива с газов пистолет. Това е причината човека който защитава живота и имуществото си от престъпник, да бъде осъден за убийство и да изтърпява наказание в затвора при престъпниците. Можеби законите са поостарели и трябва да бъдат усъвършенствани. Дори ако е необходимо да бъдат създадени нови закони.

Защото подобен случай може на всеки в България да се случи. Никой в такъв момент няма да посрещне със хляб и сол крадците. Такива са човешките инстикти и можеби всеки така ще реагира при изненадваща среща с крадците. Пък и уръжията не съ сувенири нито децка играчка. Те се продават за самозащита. При увеличаващата престъпност, трябва всеки да може да се защити с оръжие.

Освен това престъпниците са облагодеталствани още, че полицаите нямат право да използват оръжие. Много зачестиха случайте където полицай са нападнати и пребивани от престъпници, защото не смеят да използват оръжие според законите на България. Така полицайте трябва да търпът като бъдат бити и унижавани. Нека законотворците в държавата проверът дали са такива законите в САЩ, нали те са пример за подражание.

Във САЩ частната собственост е неприкосновенна и свещенна. При подобни случай крадците са убивани като хлебарки. Когато пътната полиция прави проверка на документи, и некой от проверяваните направи резко движение го чака същото. Така че има много неща който трябва да учим от тях и законите могат да бъдат усъвършенствани по подобие на тяхните. Нали България се стреми да бъде правова и демократична държава.