Левски - Високият паметник на Левски не е заплаха за Турция

Search

Information

Високият паметник на Левски не е заплаха за Турция

AddThis Social Bookmark Button

Високият паметник на Левски не е заплаха за Турция

Високият паменик небостъргач на Левски, който се проектира да бъде изграден до границата с Турция, не е заплаха за южните ни съседи. Претекста че Турция отпуска     6 000 000 евро заради проектирания паметник на апостола Левски в блзост до турската граница, е само повод за изграждането на мюсюлмански храм.

Целта на джамията е да се покаже надмощие над християнската религия. Освен това най-лошото което може да се случи с изграждането огромната джамия, да стане център на радикални ислямисти, или средище за тероризти камикадзета. Турция не се отказва от религиозния фанатизъм.

Освен това Турция има големи мераци за разширяване на територията си. Това го доказа след като окупира Северен Кипър. Тогава почти бяха стигнали до война с Гърция, въпреки че и двете държави са членки на НАТО. С големи трудности тогава САЩ преодоля военния конфликт между двете съюзнически държави.

Точно заради тези две причини членството на Турция в ЕО е почти невъзможно. В момента дори три държави имат предимство пред Турция за приемане в евросъюза. Това са Хяърватия, Македония и Сърбия. Дори Македония има прекрасната възможност  след няколко дни да стане равноправен член на НАТО и ЕО едновременно.

Ако правителството в Македония си припомни; че преди да бъдат република в бившата държава СФРЮ, са били неразделна част от територията на България. Тогава с бистър ум и гъвкъв мозък, ще преценът; че Македония трябва да се завърне отново у дома, към територията на България. Така моментално стават член на НАТО и ЕО.

След като Турция иска да помогне с изграждането на огромната джамия на свойте събратя в България и то безвъзмездно; нека помогне безвъзмездно да се изгради "влака стрела" от Одрин през цялата територия на България.Тъкмо това е подходящ момент по този начин Турция да се извини на България заради "османското присъствие".

Доколкото за паметника на Левски, още нищо не е сигурно. Защото непрекъснато се коментира за различна височина на паметника. Оначало се проектираше да бъде по-голям от статуята на "Буда" в Китай, която е 120м. а тази на Левски да бъде 133м. като ще влезе в рекордите на Гинес.

В последно време коментарийте са за по малка статуя. Накрая да не се злоупотреби със събраните средства и паметника да бъде изграден колкото двуетажна къща. Ако парите не съ достатъчни; можеби ще бъде необходимо да бъдат събрани от българските граждани, защото правителството отделя средства за ненужни кучкарници.

Правителството и депутатите за да докажат че служат на народа; нека да дарът по половин заплата, за изграждането на величествения паметник на Левски. Също така и всички политически партий в страната може да се включат в инициативата. Защото това е най-обичания българин и заслужава статуята да бъде 133м. най-голяма в Света.