Левски - Софийското метро най атрактивно

Search

Information

Софийското метро най атрактивно

AddThis Social Bookmark Button

Софийското метро най атрактивно

В строителството на софийското метро българските строители се доказаха с инженерната си мисъл и творческо умение. За кратко време те изградиха най-съвременното и атрактивно метро. Затова на откриването на втория лъч на метрото се правеха много снимки на метростанцийте, както от българи така и от много чужденци.Това е доказателство за красотата и привлекателния вид на софийския ъндърграуд.

Строителите вложиха много творческа фантазия и денонощен труд. С нестандартните и разнообразни хрумвания, те превърнаха строителството в изкуство. Така метрото се превръща в съвременен символ на София. Археолозите съчетаха съвременното строителство със разкриване археологията на древна Сердика, което е голяма туристическа атракция и е черешката на тортата. Но за да има завършен вид метростанция Сердика, археолозите имат още много работа да свършат. 

От подлеза при хотел Шератон ще трябва да има други изкопни работи до църквата Света Неделя. Целта е да бъде показана по-голяма част от археологията в центъра на столичния град. Всичко това ще бъде свързано с подлеза на метростанция Сердика. С изграждането втория лъч на метрото; строители и археолози показаха как с малко средства който се използват рационално и много труд, софийското метро се превърна в най-атрактивно и модерно.