Левски - Призракът на комунизма броди в панелните жилища

Search

Information

Призракът на комунизма броди в панелните жилища

AddThis Social Bookmark Button

Призракът на комунизма броди в панелните жилища

По времето на комунистическото управление в България масово се изграждаха за кратко време панелни блокове. Целта беше да се преодолее жилищтната криза в страната и дори да изпреварим "загниващия капитализъм" в строителството. След като ги настигнахме "мръсните капиталисти" не смеехме да ги изпревариме, защото щеха да ни лъснат голите задници и те щяха да ги видят.

Панелните блокове са проектирани да издържат на земетресения до известна степен. Но на това старо строителство проблемите са в панелните връзки. Определения срок на годност на панелен блок е около 40, до 50 год. и след това трябва да бъдат разрушени. На тяхно място трябва да бъдат изградени нови съвременни сгради, който са много по-устойчиви на земетресение отколкото панелните блокове. Срокът за годност е също много по-голям.

Но в България носталгията към комунизма е голяма и затова панелните блокове не ги разрушават. Пък и човешкият живот не е толкова важен колкото на бездомните кучета, защото те са свещенните животни в България. Защо трябва да събарят най- големите паметници на комунизма и на човешката глупост. Те ще останат в историята на държавата като се саморазрушават.

Призракът на комунизма витае из панелните жилища който са символът на БКП. Нали повечето политици са от школата на партията столетница. Тогава думата държава не се използваше. Тя беше заменена с друга дума; "партията". Затова най-големият паметник на БКП панелките, не ги разрушават за да им се радват и наслаждават политиците в държавата.

Капиталистите си имат свойте символи, като статуята на свободата, Айфеловата кула и много други. Защо ни трябва и в България да изграждаме красиви символи, като си имаме грозните и оставени на произвола на съдбата панелни блокове, който се простират навсякъде в страната. Нека да заемат широка не използваема площ, вместо да се изградът на малка площ високи здания.