Левски - Българския футбол

Search

Information

Българския футбол

AddThis Social Bookmark Button

Българския футбол

Винаги в Българя е имало по няколко много талантливи футболисти, който в повечето случай играят в различни отбори. Поради тази причина в България не може да се създаде поне един качествен футболен клуб, кийто да спечели европейско футболно отличие. Не се закупуват способни чуждестранни футболисти който да помогнат на клубия футбол, също и националния след натурализиране.

Доколкото за дванадесетия играч на българските отбори; фенове са много верни подръжници на свойте отбори, дори и в много трудни моменти за отбора. За такива изобретателни, преданни и гръмогласни фенове много футболни отбори по Света могат само да мечтаят или да сънуват в най-добрите си сънища. На важни мачове за националите стадиона е пълен, но все нещо не се получава в играта.

Българските фенове заслужават стадионите ни да бъдат най-модерните, със всички съвременни изисквания на УЕФА. Но за жалост футболните шефове в държавата не съ на същото мнение. Футболните босове предпочитат командировките в чужбина и по-важно за тях са личните им парични приходи. Затова да се замислят за изграждането на нови футболни стадиони не им остава достатъчно свободно време.

На правителството също стадионите не съ приоритет, след като предпочитат да се харчат парите за изграждането на изкуствени игрища, на които да се играе народна топка или футбол на малки вратички. Досега правителството само във фантазията си мисли за изграждането на нови качествени стадиони. Но за съжаление важни конкретни стъпки за изграждането не съ предприели.

Футболистите също биха се раздали до последно на един модерен стадион, отколкото на едно махленско игрище. Стадионите в страната приличат точно на махленски футболни игрища. Със тези примитивни стадиони не може да се сравняваме със съседните държави, който похарчиха огромни суми за развитието на футбола. Затова международните им успехи са факт. 

Нека футболните ръководители и правителството разберът; че махленски футбол може да се играе на някоя ливада, но официални мачове трябва да се играят на съвременни стадиони. Затова трябва да се изградът първо стадионите, и след това да се харчат парите за игрища на който ще се играе народна топка, федербал или футбол на малки вратички.