Левски - НОВИНИ

Search

Information

Шпионска техника в шахмата

AddThis Social Bookmark Button

Шпионска техника в шахмата

 

Шахмата е прекрасна игра, защото се играе по много честен начин. Човек който играе шах разчита само на умствените си възможности. Като се стреми да не допуска елементарни грешки. Например при строг пиест да не пипа и мести ненужно фигурите. Също така не трябва да забравя да натиска часовника навреме, също да не сбърка да натисне часовника на противника. Това са основните правила които всеки добър шахматист трябва да спазва за да се осъвършенства и да стане грос майстор.

         Със съвременната шпионска техника която се използва и в шахмата, при големи залози може да загуби грос майстор срещу посредствен противник. За целта е необходимо да има трети човек който не стой при тях и срита камера. Той стои при компютър който е настроен на най- високото ниво и възпроизвежда играта която играят противниците след като я наблюдава с микрокамера. Така третия човек подсказва правилния ход на по-слабия шахматист който има скрита в ухото микрослушалка и чрез нея получава указания. По този начин посредствени шахматисти може да печелят залози срещу грос майстори  дори и световен шампион може да загуби по този начин.

          Затова българския световен шампион Веселин Топалов имаше основателни  претенций за загубата от руски шахматист за Световната купа в Русия. Затова не трябва да се подценяват съперниците в най-честната игра, защото почти всеки може да бъде победен с помощта на шпионска теника.

Ето и още информация за нашия шампион Гении, но според нас дори топва да е станало по "нечестния" начин в спорта е важна победата, аз лично смятам, че дори по "нечестен" начин победата си е победа и свалям шапка на нашия сънародник, защото дори да е измамил в което не съм сигурен, го е направил с доста професионализъм.

http://susanpolgar.blogspot.com/2012/12/cheating-accusation-in-croatia.html

http://www.cskaclub.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=537