Левски - Жилищен комплекс със възрожденски къщи

Search

Information

Жилищен комплекс със възрожденски къщи

AddThis Social Bookmark Button

 

Жилищен комплекс със възрожденски къщи

Повечето чужденци който посещават България, освен природните красоти в страната много харесват и възрожденските къщи. Затова и стария град Несебър е под егидата на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Въпреки че в България много недооценяваме това кутурно наследство, то е голям притегателен център за световния туризъм. На много населени места в страната има добре запазени възрожденски къщи, но във София такива няма. 

От летището в София забраниха на предприемчиви бизнесмени да изградът няколко небостъргача, който щели да пречът на старите и негодни дори за резервни части самолети. Въпреки че небостъргачите нямаше да бъдат под трасето където минават самолетите. При създалото се положение София не може да бъде красив град с небостъргачи, който щеха да разнообразят еднотипното строителство.

От създалото се положение въпреки  икономическа криза в София може да се изгради огромен жилищен комплекс със възрожденски къщи. Този комплекс ще бъде едновременно и музей на българското културно наследство. Лощото обаче е че и къщите може да пречът на самолетите, като пилотите се заглеждат в тях. Така може да бъде забранено и тяхното строителство.

Заради археологическите разкрития в София, потокът от чуждестранни туристи непрекъснато се увеличава. Ако правителството се договори с инвеститори и строителни бизнесмени, може да се започне широкомащабно строителство на ж.к. с възрожденски къщи, който ще бъдат голяма атракция за туризтите. Така столицата ще се превърне в голям туристически център.

Къщите могат да задоволът жизнената потребност на хората, също могат да ги купуват богати чужденци, които да си харчат парите в държавата. Така ще се увеличи прихода на пари в държавата. Може още във възрожденски стил да се изградът училища, хотели, магазини и други сгради, който нетрябва да има еднакви.

В магазините може да се продават търсените и много ценените от чужденците; чипровски килими, родопски одеала и китеници, губери, гоблени, терлъци и други. Така освен туризъм чужденците ще харчат много пари за покупки, от което държавата може много да печели.  Със изграждането на такъв ж.к. ще се увеличът работните места.