Левски - Трамвая дублира метрото

Search

Information

Трамвая дублира метрото

AddThis Social Bookmark Button

    

Трамвая дублира метрото

От централна гара до съдебната палата трамвайте дублират метрото. Можеби трамвайните маршрути ще трябва да бъдат корегирани. Ако се движат по старите временни маршрути докато се строеше метрото, няма да се дублират и ще се намали задръстването. Освен това ще пречат при археологическите разкопки пред хотел Шератон и църквата Света Неделя.

По времето докато се правят археологически разкопки, може да се направи цялостен ремонт на бул. Мария Луиза подобно както на бул. Витоша. Автомобили да не се движат и да се маннат трамвайните линий. Така от бул. Сливница до Патриарх Ефтимий ще се превърне в пешоходна зона. Но ще трябва да бъдат изградени няколко многоетажни паркинга защото няма места за паркиране.

След като София се превръща в туристически център, движението на автомобили ще трябва значително да се намали. На кръстовищата където има задръствания е желателно и необходимо да се изградат транспортни подлези или надлези. Много са ктъстовищата който се нуждаят от модерни транспортни съорръжения.

Площада на попа на Патриарх Ефтимий се започна ремонт, едновременно с ремонта може да се направи транспортен подлез под трамвая. Тогава светофарите стават излишни. Колкото и скъпо да струва, столицата се нуждае от повече многоетажни паркинги, транспортни съоръжения на кръстовищата и повече зони за пешоходци и велисопедисти.

Само това е начина София да се превръща в модерна европеиска столица. Колкото повече транспортни съоръжения се изграждат на кръстовищата, толкова повече се намалява броя на светофарите и кръстовищата стават безопасни. Една разходка пеша с автомобил или с градския транспорт нека се превърне в удоволствие  вместо проблем.