Левски - Футболните национали отново се доказаха

Search

Information

Футболните национали отново се доказаха

AddThis Social Bookmark Button

 

Футболните национали отново се доказаха

Футболистите от националния отбор отново се доказаха срещу именит съперник. Също като волейболистите в труден момент и криза в българския футбол, националите направиха 2:2  в Световна квалификация срещу Европейския финалист Италиа. Дори магат да съжаляват че изпуснаха победата. Мача можеше да завърши по всякакъв възможен начин, дори можеше и да загубиме.

Но с добрата си игра те принудиха именитият си съперник да направи бързи смени в отбора. Така след контузия на италиански футболист който напусна принудително терена, италианския отбор нямаше право на смени. Последните двайсетина минути Италиа игра с десет човека.

С добра игра и числено превъзходство, българските футболисти принудиха силния отбор на Италиа да се стреми да пази равенството 2:2. Такъв беше резултата преди да напусне терена контузения италианец. Адзурите пропуснаха няколко чисти положения, така че и те могат да съжаляват че изпуснаха победата.

Най-важното е че без някакви звезди в отбора, българите накараха футболния гигант Италиа да трепери до края на мача особено в последните двадесет минути. Това е постижение да принудиш с добра игра Италиа да се брани и да пази равния резултат. Но според футболната логика мача завърши справедливо 2:2

Голмайсторите в двубоя са; 34 мин. - Станислав Манолев за България, 36 и 40 мин. Освалдо за Италиа,  66 мин. Георги Миланов за България - 2:2.  След успешните контроли с Унгария и Холандия, това е първата спечелена точка в уфициален мач и то срещу най-силния отбор в Европа.

След успеха и добитото самочувствие в отбора, трябва много да внимават в следващите мачове за да не им изиграе някоя лоша шега. Не трябва да се притесняват при гостуване дори като отбора на Италиа. В следващите мачове трябва да докажат на Света че резултата с Италиа не е случаен и да почнат да мачкат като валяк всички отбори.