Левски - Софийските клубове с общи усилия да изградът модерен стадион

Search

Information

Софийските клубове с общи усилия да изградът модерен стадион

AddThis Social Bookmark Button

Софийските клубове с общи усилия да изградът модерен стадион

След като правителството се отказа от най-доброто място за стадион, но не при цистерните до летището, а между ж.к. Левски и кв. Враждебна. На тази огромна незастроена площ освен стадион, може да бъде построена огромна спортна база където да се развиват всякакъв вид спорт. Така това празно място може да се превърне в един спортен град (спортен център).

Ако софийските отбори с общи усилия изградът голям и супер модерен стадион ще бъде лесно неговото изграждане и подържане. Старите им стадиони могат да останат като спортни школи и развиване на женски футбол. Около стадиона могат да бъдат изградени много тренировъчни игрища и други спортни съоръжения който ще се ползват от всички отбори. Така ще има възвращаемост на похарчените пари. 

Мястото е много добро защото има добре организиран градски транспорт. Освен това е проектирано бул. Сливница да бъде продължен до околовръстния път и от там до магистрала хемус до гара Яна. От икономисаните средства за разрушаване на стадионите и на тяхно място да се строи друг стадион; почти от тези средства ще може да бъде изграден нов супер модерен стадион, добър и за Световно първенство. 

Само това е начина в София да има модерен и голям стадион. Добре ще бъде президентите на клубовете да се съберът и сериозно да обмислят тези неща, защото по-лесно и по-изгодно е да се построй нов стадион, отколкото да се харчът излишни пари за събарянето на старите стадиони. Ако се споразумеят и бъде изграден стадиона, ще докажат на феновете че обичат футбола и са допринесли нещо за него. 

За да се надяваме някога и в България да се проведът големи футболни форуми, трябва още от сега да се изградът поне 5 или 6 големи и модерни стадиони. Затова и в другите големи градове който имат няколко отбора е добре президентите на клубовете да обмислят подобен варянт. Например градове като Пловдив, Вяарна, Бургас и др. могат поне един стадион да направят да бъде покрит изцяло и да бъде разширен. 

Много са примерите по Света където известни отбори и големи съперници играят на един и същи стадион. До скоро така бяха съперниците в Италия, Интер и Милан. Освен големи съперници са много богати клубове, който играеха мачовете си на един и същ стадион. След изграждането на модерни стадиони с общи усилия, ако има много богати български клубове могат да си изградът нов собствен стадион.