Левски - За да се построи стадион са най-важни комисионните

Search

Information

За да се построи стадион са най-важни комисионните

AddThis Social Bookmark Button

За да се построи стадион са най-важни комисионните

През 2011 год. германска фирма се самопредложи да изгради стадион и да го подържа. Като около него да построй мол и хотел. От това предложение по-добро няма. Но българските власти не се съгласиха. Логично е че личните интереси сигурно са по-важни от държавните.

За изграждането на стадиони в държавата властите непрекъснато губят доверието и търпението на феновете. Затова след кото най-после намериха място за дългоочаквания стадион, ще трябва феновете да преценът коя фирма да го изгради. Така ще бъде най-демократично и справедливо.

Ако феновете не изберът фирмата строител, винаги ще се говори че някой е взел голяма сума комисионни. Затова за да не се измислят смешни причини че не се започва строителството на стадионите, не трябва да има посредници между държавата и фирмата строител.

Защото след като цистерните пречът за строеж на стадион до летището, от другата страна на бул. Ботевградско шосе има незастроени пустеещи места, където може да се изгради не само стадион но и един град колкото половин София. Управляващите ще трябва да си отворят очите защото там е най- подходящо място.

Предимството стадиона да бъде между бул. Ботевградско шосе и бул. Владинир Вазов е, че там минава трамвай 22, освен това там ще бъде последна спирка на третия метролъч. След бул. Владимир Вазов до Стара планина почти не е застроено. До сега да сме забравили за този прословут стадион. 

Освен тези предимства стадиона да бъде до бул. Владимир Вазов има още едно, метрото от летището трябваше да се удължи под летището до стадиона. Четвъртото предимство е че феновете от други на селени места на страната, бързо и безпроблемно могат да напускат София, защото околовръстния път не е далече, и е удобно пердвижването до ж.п. гара подуене. 

Това място е най-доброто за стадион и до сега можеше да бъде изграден и въобще да не бъде тема за коментарий. Темите щяха да бъдат, кой футболен клуб изгражда най-модерен и голям стадион, кой отбор има най-добра тренировъчна база, на кой отбор е най-добра децко юношеската школа.

Правителството като няма желание да се изграждат стадиони, поне да не пречи за тяхното изграждане и да остави феновете да преценът къде да бъде стадиона и коя фирма да започне неговото строителство. Така ще бъде най-справедливо и полезно за прохождането на демокрацията в България.