Левски - Първи метродиаметър с перспектива в бъдещето

Search

Information

Първи метродиаметър с перспектива в бъдещето

AddThis Social Bookmark Button

Първи метродиаметър с перспектива в бъдещето

След като първи метроучастък стигне до терминал 2, може да не се прави място за обръщане на влака в обратна посока, а да се съберът средства и след удължаване с още 300 метра метрото да стига и до терминал 1 (вътрешни линий) което е много необходимо. Като бъде удължено до булевард Брюксел където може да бъде изградена метростанцията. След булеварда има много голяма незастроена площ където може да се изгради място за обръщане на влака.

Ако се удължи метрото до терминал 1 ще бъде много удобно за всички софиянци и гости на София. Върху мястото където ще обръща влака може да бъде огромен паркинг, а до него изграден мол (търговски център) и хотел. По този начин терминал 1 ще се слее със столичния град. С удължаването на метото до терминал 1 държавата няма да обеднее и всичко ще бъде за удобство на пътуващите по вътрешните линий.

Освен това след време когато се прецени метрото може да се удължи отново в посока към бул. Ботевградско шосе, където ще има връзка с трамвай 22. След 500м. прави връзка с бул. Владимир Вазов, където ще минава третия лъч на метрото. На близо е стадион Георги Аспарухов. Околовръстната ж.п. линия е неизползваема. Под нея може да се използва трасето за удължаването на метрото от терминал 1 до бул. Владимир Вазов.

 Тези квартали около бул. Ботевградстко шосе, нямат удобен транспорт до летището и с кваталите Дружба, Младост, Дървеница и Студенски град. Метрото ще бъде много удобен транспорт между тези квартали. Освен това ще се увеличи пътникопотока в метрото, следователно ще има по-големи печалби за държавата. Метрото е най-печеливш транспорт за държавата защото почти няма гратисчий, докато в другия транспорт поне половината пътуват гратис.