Левски - Проектира се скоростен трамвай в София

Search

Information

Проектира се скоростен трамвай в София

AddThis Social Bookmark Button

Проектира се скоростен трамвай в София

Скоростния трамвай в действителност представлява открито метро може и надземно. За да не се създават ПТП трябва всеки метър от трасето по което ще се движи скоростния трамвай или влак, да бъде много добре обезопасено. Това означава че на кръстовищата трябва да има изградени транспортни надлези и подлези по който ще се движи трамвая. Останалата част от трасето трябва да бъде заградена от животни или хора, който са слепи или глухи.

Скоростния влак може да се движи по трасе изградено над земята, също като надземно метро. Ако не се изградът такива транспортни съоръжения, тогава пътуването с трамвая няма да бързо и практично. Защото от създадените конфликтни точки по маршрута за движение, ще се превърне в "скоростен трамвай на ужасите", където ше има много ПТП с тежки последици. Тогава такъв трамвай ще бъде много по-опасен от влак на ужасите в увеселителните паркове.

Откриването на скоростен трамвай е лесна работа. Трудното е да да бъде изградено обезопасено трасе по което да се движи скоростния трамвай. Не трябва да се правят икономий при изграждането на обезопасено трасе, защото няма да бъде практичен и удобен трамвая и хората ще се страхуват да се возят в него. Дори любители на силни преживявания ще си помислят дали да пътуват с "трамвая на ужасите".

България може да кандидатства в книгата на "Гинес" по брой създадени ПТП. Причините са добре известни; недисциплинирани шофьори и безобразно състояние на пътищата. Дано има разумни ръководители в държавата, който да спрът войната по пътищата, като се изгради качествена и модерна транспортна пътна мрежа в страната. Тогава хората ще бъдат спокойни и щастливи.