Левски - Не трябва да се допускат същите грешки при изграждането на новото метро

Search

Information

Не трябва да се допускат същите грешки при изграждането на новото метро

AddThis Social Bookmark Button

Не трябва да се допускат същите грешки при изграждането на новото метро

Със подземното метро може да се гордееме защото е много ценна придобивка за гражданите на София. Освен че е практично, то е много красиво и модерно. Това е важен исторически момент за държавата към икономически напредък. За поколения напред ше бъде много важен транспортен възел.

При изграждането на метрото обаче има някои неточности който могат да се считат за допуснати грешки. Вярно е че по-лесно е да се открият грешки, отколкото да се изгради ново метро. Но в спора се ражда истината, а чрез дискусия или обсъждане не се повтарят допуснати веднъж грешки.

Въпреки че метрото е много красиво и практично за пътуване, има допусната фатална грешка която е изграждането в надземни участъци на подземната железница. Надземния участък от метрото предствлява огромен стъклен кафез, подложен на метеорологичните капризи на времето.

През летния сезон когато топлината на въздуха чупи непрекъснато нови топлинни рекорди; този огромен кафез се превръща в голяма сауна с непоносимо горещ въздух. Климатиците работят напразно, защото топлия въздух надделява над студения.  Течението създадено при движението на влаковете се разпространява в цялото метро. 

Климатиците не могат да охладът горещият въздух, а при дишането на потока от пътници става все по-задушно. От създалата се ситуация надземното метро се превръща в сериозно изпитание и голямо премеждие за пътниците което е с непредвидим край. След като метрото ще се удължава и ще се изгражда ново, не трябва да се допускат подобни грешки.

Нали метрото се изгражда за удобство на пътниците. По-евтиното надземно метро след време ще се окаже че излиза много по-скъпо. Защото живота и здравето на милиони пътници е много по-скъп отколкото надземен участък на метрото. Ако се пуснат птици да живеят в такъв голям кафез в горещините, ще измрът всичките.

Затова строителите които изградиха толкова красиво метро, ще трябва да си извадят поука и да не допускат подобни фатални грешки в бъдещото изграждане на метрото. Независимо от по-високата цена при изграждането под земята, то се прави за удобство и комфорт на пътниците който си плащат.