Левски - Пътните знаци не важът за таксиджийте

Search

Information

Пътните знаци не важът за таксиджийте

AddThis Social Bookmark Button

 

Пътните знаци не важът за таксиджийте.

След  като се срещнат две таксиметрови коли на пътя, спират на средата на улицата и започват да си приказват. Въпреки че пречът на другите участници в движението и става задръстване, другите водачи трябва да се съобразяват с техните капризи и да ги изчакат докато си свършат разговора.

Голяма част от тях изнудват клиентите си в сметката. Освен това стават още по нагли. На ул. Тодорини кукли до пазара има знак спирането забранено. Въпреки знака винаги има по няколко спрели таксита, който пречът на завивашите в дясно автомобили и полицайтене ги санкционират.

Забранителния знак в момента е изкъртен и е на тротуара. Не е трудно човек да се досети кой го е изкъртил. Полицейска парулка спира при таксиджийте който са в нарушение и не ги санкционира. Можеби имат някаква уговорка. Има народна поговорка; парата е.....е (оправя) фукарата.

Полицайте можеше да се обадят до КАТ знака да бъде монтиран отново, но можеби са предпочели че така е по-добре. Някой от таксиджийте можеби си въобразяват, че ако се срещтнат с кортежа на президента, такситата ще са с предимство. Много криминално проявени без съответното разрешително работят с таксита без да спазват пътните знаци.

Фалшивите таксиметърджий подронват престижа на таксиметровата гилдия. Много хора не смеят да се возят с такси за да не бъдат пребити ограбени или изнасилени. Тези който често пътуват с такси, по телефона се обаждат до таксиметрова фирма да си поръчат такси до адрес, или пътуват с познати таксиджий.

Полицията като прави показни акций срещу фалшивите таксиджий и е установено че има такива, санкцийте трябва да бъдат много голями дори конфискуване на автомобила. Медийте вместо да отразяват акцийте на полицията, по-добре ще бъде да отразяват наложените санкций след подобни нарушения на закона.