Левски - Необходимо е коректност по пътищата

Search

Information

Необходимо е коректност по пътищата

AddThis Social Bookmark Button

 

Необходимо е коректност по пътищата.

Разходката с велосипед е полезна за укрепване на организма, освен това човек си разнообразява ежедневието. Има младежи който не знаят и не спазват правилата по пътищата. Вината не е само в тях. По голяма вина имат от министерство на образованието, защото задалжително в училищата трябва да се изучава закон и правилник по пътищата.

Така децата ще могат да пазят здравето и живота си и няма да създават предпоставки за пътно транспортни произшевствия. Много инциденти се случват на места където липсват капаци на шахти. Докъто види че капака на шахтата липсва, велосипедиста вече е паднал и е станал пациент на травматологията.

Много често водачи на МПС притискат велосипедистите да карат плътно до брдюра. Но след като педала на велосипеда закачи бордюра, се загубва равновесие и падането става много бъзо. Столична община ще трябва непрекъснато да създава нови велоалей. Така ще може безконфликтно да става предвижването с велосипед.

В крайните квартали липсват много капаци за шахти, други пък са счупени. Това е предпоставка за ПТП. Едно такова конфликтно място е Бул. "Ботевградско шосе". Липсват много капаци на шахти и столична община не ги подменя. Освен това от двете страни на булеварда има широко място където могат да се създадът велоалей.

Трябва най-рационално да се използват Еврофондовете за създаването на нови велоалей в столицата. Така София ще се превърне в модерен европейски град и ще се създадът нови работни места. Със велоалейте разходките из големия град ще се превърнат в истинско удоволствие, вместо премеждия с неясен край.