Левски - Паметника пред НДК

Search

Information

Паметника пред НДК

AddThis Social Bookmark Button

Паметника пред НДК.

Освен че е опасен за минаващите от рушащите се плочи, паметника 1300 години България е опасен и с нещо друго. Статуйте околу него с тези неправилни форми на хора, който приличат на извън земни чудовища могат да уплашат минувачите. Така те могат да бъдат опасни за здравето на хората със слаби сърца.

Паметник 1300 години България е хубаво да има, но да бъде напраен красив и да е символ на държавата. По времето на Социализма се правеха статуй с неправилна форма на хората, който изглеждат свирепи с квадратни мускули. Затова тези статуй е добре да се демонтират и да бъдат в музея на социализма.

Ако се вземе решение тези статуй да останат; ще бъде много атрактивно върху паметника да се монтира огромна летяща чиния, която да бъде кафе сладкарница. Така грозния паметник ще се превърне в атракцията и символа на София. Тогава много хора ще искат да се качът в летящата чиния.

 При обновяването на паметника не трябва да се прибързва, а да се вземе най правилното решение как да бъде обновен. Защото каквато власт да дойде след време, паметника да не бъде разрушен, а да бъде символ и гордост за градъ също и място за културен туризъм.