Левски - Смешните присъди поущряват престъпността

Search

Information

Смешните присъди поущряват престъпността

AddThis Social Bookmark Button

Смешните присъди поущряват престъпността.

Хора който са арестувани за придобиване на големи суми пари придобити с престъпна дейност, се пускат под гаранция. След което напускат България и утиват в държава която няма договор с Интерпол и Европол. Така те си осигуряват спокоен и охолен живот докато са живи.

Тези престъпници несъ по-опасни за държавата, отколкото техните съочастници който са с висок ранг в държавата. В никоя нормална законова държава, няма да бъде допуснато аретуван престъпник, да може безпрепятствено да напусне държавата. Затова тези "покровители" са много опасни за страната.

Освен ширещата се организирана престъпност която не се плаши от осъдителни писъди, многократно се увеличава и битовата престъпност. Много хора който са потърпевши от кражби на имушеството им, не уведомяват полицията защото държавните институций нямат доверието на хората.

След като институцийте нямат доверието сред хората, те се явяват огромна пречка за развитието на демокрацията и законността в държавата. Освен това със смешните осъдителни или условни присъди, волно или неволно стават съочастници в престъпната дейност.

Европейските партньори на България виждат че не се полагат усилия в страната за намаляване на престъпността. Затова с право са против присъединяването ни в Шенгенското пространство. Непрекъснато в медийте се говори за арестуването на престъпни групи. Но след това не се пише че са осъдени тези престъпници.

Точно това е криворазбраната демокрация; всеки може да извършва престъпления, но не за всеки се отнасят законите в страната. Дори и децата знаят че ако се увеличи времето за изтърпяване на наказание при осъдителна присъда, престъпността значително ще намалее. Също така в правораздаването не трябва да има двойни стандарти.

 За да се направи първата крачка в борбата с престъпността ще бъде необходимо, знаковите дела в страната да се водят от независим Европейски съд. Държавата така няма да загуби нищо, само може да спечели уважение и доверие сред населението и от съюзниците ни в Европа.