Левски - Да превърнем София в съвременна столица

Search

Information

Да превърнем София в съвременна столица

AddThis Social Bookmark Button

Да превърнем София в съвременна столица.

За да се реализира мечтата на много софиянци в реалност, столицата да бъде съвременен и красив град; ще трябва да има единомислие между управляващи и опозиция за постигане на тези цели. Не трябва да се допуска подобна глупост като тази с атомната централа, където поколения ще плащат за това че няма единодействие между политиците за постигане на важни цели за държавата.

След като сме парламентарна държава, ще трябва в парламента да се решават важни неща за държавата, където и следващите правителства да се стремът за постигането на тези цели, въпреки политическите различия между партийте. Не трябва парламента да се превръща в клюкарник или арена за политически словесни престрелки, както и за предизборна кампания.

По-добре да се създават работни места, отколкото да се плащат пари за безработни. За целта е необходимо всички партий да имат за цел; завършване на метрото и започване изграждането на новия метродиаметър, запълване дупките по пътищата и преасвалтиране с качествен материал, почти всички кръстовища се нуждаят от изграждане на транспортни надлези и подлези.

След като ЕО отпуска определена част от сумата за подобни инфраструктурни обекти, трябва да се възползваме защото се подобрява стандарта на живота създават се работни места и по този начин икономиката може да се съживи. Като се проектират транспортните съоръжения; трябва да се помисли  да не бъде необходимо да се слага светофарна уредба или полицай да регулират движението.

Ако е необходимо на някой места да се изградът на четри или пет нива надлезите, независимо че се оскъпява обекта. Защото след като един транспортен надлез или подлез има светофар, това означава че не е направен както трябва и са похарчени напразно парите. Тези съоръжения се правят точно с тази цел; безпрепятствено преминаване на кръстовищата.

След като бъдат изградени съоръженията на ул. Георги Софийски и на бул. България, ул. Иван Гешов ще се превърне в много важна пътна артерия. За безпрепятственото преминаване от южните квартали на София до северозападните, ще е необходимо да се изградът надлези на ул. Иван Гешов и Константин Величков, при разклона за красна поляна.

След това по Константин Величков и Щтросмайер до трамвайното депо преди надлез надежда. Като се изградът транспортни надлези на всички кръстовища до депото, ще може да продължът строителните работи и по улиците Христо Ботев, Опълченска, Сливница и други натоварени кръстовища.

Не трябва да се забравя и южната дъга на околовръстното. От Бояна към разклона за горна баня може да се изгради естакада, като на бул. Цар Борис 3-ти има разклонения. Нека всички следващи правителства се стремът чрез правилно усвояване на еврофондовете, да превърнеме София в модерна столица на стария континент.