Левски - Волейболистите ни сами се побеждават

Search

Information

Волейболистите ни сами се побеждават

AddThis Social Bookmark Button

Волейболистите ни сами се побеждават.

Волейболистите на България доставиха голяма радост на феновете след като си го върнаха на поляците, с много ценна победа на Олимпиадата в Лондон. След това и с победите над Германия и първия мач срещу Италия. Така те доказаха че отбора има бъдеще сред най-добрите в битките за медали.

Обаче в мачовете за разпределението на медалите разочароваха българските фенове който им повярваха и ги подкрепяха на всеки мач. Те не загубиха от по силни противници който ги превъзхождат с добра игра, а сами се победиха с досадни собствени непредизвикани грешки.

Първо в мача срещу Русия с такива непредизвикани грешки, сами се лишиха да играят на финала. Ако не бяха допуснали такива елементарни грешки в сервиз, посрещане и блокадата, можеше да бъдат един от финалистите. Това щеше да бъде логично и заслужено.

Същото нещо се получи и във втория мач срещу Италия, в борбата за бронзовите медали. Можеби отдадени на емоцийте от успехите си или пък не повярваха че могат да спечелят медал, те просто се страхуваха да победът за втори път италанците. Играеха сковани и не показваха това на което са способни. Така италианците си го върнаха тъпкано.

В такива важни мачове за разпределението на медали ако побеждават, ще бъдат уважавани от съперниците си, дори ще всяват страх сред тях. За целта ще трябва много труд за да бъдат изчистени елементарни грешки, които мхого тежът в момента на отбора. Ако е необходимо да се натурализират чужденци както направиха италианците. 

Хора който унищожиха спорта в България, се опитаха да направят същото и с волейбола. След като се създаде конфликт в отбора, Матей Казийски и Жеков го напуснаха. По съвсем друг начин щеше да изглеждат националите ни ако и те бяха в отбора. От колективните спортове волейболните национали винаги са сред световния елит.

Не напразно държавата похарчи много пари за волейбола, но не трябва да се създават конфликти в отбора. На Световни и Олимпийски първенства националите ни който отбор победът, след това той взима медали. Традицията се запази и на Олимпиадата. Дано тази традиция се наруши и занапред да се радваме на медали, а не само на частичен успех.