Левски - Българите в червената книга като изчезваща нация

Search

Information

Българите в червената книга като изчезваща нация

AddThis Social Bookmark Button

 

Българите в червената книга като изчезваща нация.

Непрекъснато се говори за изчезването на редки животински видове и растения в държавата. Дори е създадена червена книга, където подробно са описани изчезващите видове и има тяхна снимка. Създадени са природозащитни организаций и тези редки видове са под закрилата на закона.

Подобно на тези редки видове животни и растения, българската нация постоянно намалява и е застрашена от изчезване. Можеби и българският народ ще трябва да бъде записан в червената книга като изчезващ, поради катастрофалното намаляване на нацията. За разлика от изчезването на много народи по света, по незнайни причини; за българския народ причините са добре известни. 

Много хора емигрират заради постоянната криза в държавата и неадекватните действия на всички правителства до момента в борбата им с организираната и битовата престъпност. След като не може да бъде гарантирана сигурността на здравето, живота и имуществото на населението; хората се принуждават да напускат държавата и да живеят там където законите еднакво важът за всички и сигурността им е гарантирана.

Вината за намаляване и претопяване на нацията не е в хората които емигрират от държавата, а в управляващите от 1990 г. до сега с неефективното прилагане на закона срещу престъпността. Затова е желателно всички политици да се откажат от депотатския си имонитет и всички певилегий, защото рибата се вмерисва първо откъм главата.

Ако депотатите се откажат от всички превилегий ще докажат на избирателите, че наистина са слуги на народа и че законите в държавата важът и за тях. По този начин ще се увеличи избирателната активност в страната. Управляващите без значение от коя партия ще бъдат; ако започнат да упражняват еднакво законите за всички, ще намали потока от емигриращи българи.

Във България непрекъснато има жертви от престъпници и катастрофи, който са повече от воюващите държави. Но законите не важът еднакво за всички. Затова повечето хора нямат доверие на политиците и не искат да гласуват на изборите, въпреки че големите партий печелят от това.

Нека всички политици се обединят в ефективна борба срещу престъпността и винаги когато влизат в Народното Събрание да четът надписа; "съединението прави силата". Защото след време в учебниците по история ще пише на някакъв език; че в територия България някога са живяли българи, но по незнайни причини са изчезнали.