Левски - Политически канибализъм

Search

Information

Политически канибализъм

AddThis Social Bookmark Button

Политически канибализъм.

Много българи по Света потомци на български емигранти, говорят много добре български. Но срещат големи трудности при получаване на българско гражданство. За рзлика от тях в България има български граждани който постоянно живеят в страната, но не говорят добре български. Освен това не искат да се учат да го овладеят. 

След като в България офицялния език е български, всеки с българсо гражданство е длъжен да говори на български. Тези който не знаят и не желаят да учат български, не трябва да  позлват правата на български граждани. Което означава че няма да имат право да гласуват на избори.

Такива граждани добре знаят правата си, но не се интересуват от тяхните задължения. Едно от задълженията им е да говорят добре на офицялния език, защото така могат да контактуват при изпълнението на задълженията си към държавата. Също така да могат да устояват свойте права.

Хора които са емигрирали и не живеят в страната, не съ се сблъскали с проблемите на българските граждани. Такива хора не е редно да гласуват и да решават съдбата на хората. Независимо че имат български паспорти, след като не съ живяли последните две години в страната не трябва да имат право да гласуват.

Емигранти който изпращат пари на свой близки в България, не могат да съживят икономиката в страната. Защото в държавата където живеят; те работят, харчат парите си там, дори спестяват пари в техни банки. Така те са полезни за развитието на икономиката в тези държави. Данаците който си плащат са за пенсионния фонд на съответните държави.

За да бъдат емигрантите полезни за българската икономика, ще е необходимо да инвестират и създават свой бизнес в България. По този начин ще създават работни места в страната и ще плащат данаци в своята родина. Когато има приходи в държавната хазна, могат де се увеличават пенсийте. 

Деца на световно известни български емигранти, не знаят да говорят български. След като създадът семейства с местни жители, те се петопяват и прекъсва връзката им с родината на техните родители. Затова не трябва да има двойно гражданство. След като човек предпчете българско гражданство, да има право на глас и всички други права и задължения.