Левски - Aрхеологическото чудо на София

Search

Information

Aрхеологическото чудо на София

AddThis Social Bookmark Button

   

Aрхеологическото чудо на София.

В центъра на столицата непрекъснато се разкриват нови и интересни археологически находки. Една от най-интересните находки е амфитеатъра. В момента обекта е консервиран и няма достъп за посетители. Ако някога бъде реставриран; ще се превърне в археологическото чудо на София. Тогава столицата ще бъде в картата на европейските градове с културен туризъм.

На археолозите предстои много сериозна реставрационна работа. Ще трябва да се реставрират и покажат на туризтите останките от древните култури, който са под земята в централната част на градъ. В момента след като няма свободен достъп до амфитеатъра, той все едно не съществува и не представлява някакъв интерес.

След завършване на строителните работи пред ЦУМ, правителството е длъжно да помогне финансово, за реставрация и археологически разкопки в централната част на София. Освен това да търси съдействие от европейските еврофондове. Така ще се съчетае миналото и настоящето.

Държавата ще трябва да се ориентира към туристическия бизнес, защото освен че е печеливш тои е екологически чист. Малко са страните като България, където успешно може да се развива летния и зимния туризъм. Зтова нека на всяко следващо правителство туритическият бизнес да бъде преоритет.