Левски - БФС направи първенство на кръводарители

Search

Information

БФС направи първенство на кръводарители

AddThis Social Bookmark Button

БФС направи първенство на кръводарители.

Болшинството фенове, журналисти и почти цялата футболна общественост, настояваха отборите от АРФГ да бъдат намалени на осем. Причините са следните; отборите от златната среда нямат стимол за какво да се борят. След като знаят че няма да могат да бъдат сред първите четри отбора, който ще имат право да учавстват в евротурнирите. Така те се превръщат в кръводарители.

По вскакъв начин ще се договарят с тези отбори, който се борят за титлата и стези който се стремът да бъдат сред първите четри отбора. Тези средняшки отбори се превръщат в добре платени "донори". Но не всичко свършва до тука, те започват да "помагат" и на застрашените отбори от изпадане. Помагат и на тези който се стремът да не играят бараж.

По този начин половината отбори от първенството се превръщат в "кръводарители". Другата половина разчитат на съдийте и на публиката, защото нямат качествена селекция. След като се купуват футболисти на количество, с цел да бъдат препродадени, много бързо българските отбори отпадат от евро турнирите.

За цялата трагедия в българския футбол, шефът на БФС има най-голяма вина. След като непрекъснато футболната общественост настояваше отборите в АРФГ да бъдат осем, Борислав Михайлов се заинати като магаре на мост и направи 16 отбора. Нали трябваше да докаже че той е "машиниста" и че той ще кара влака който е дерейлирал.

Не трябва да се сравняваме с другите държави където имат по много отбори в първенството. Защото половината отбори от испанското, английското италианското и германското първенство, са по силни от националния отбор на България. Всеки футболен мач от първенството на тези държави е истинско дерби и голям празник за феновете.

След като започне българското смешно първенство, непекъснато ще намалява броя на зрителите по некачествените стадиони в държавата. Затова в страната се създават фен клубове на чуждестранни отбори. За съжаление няма в България поне един закрит футболен стадион за над 30000 зрители, където да играе мачовете си националния отбор.

След като Борислав Михаилов доказа че не милее за българското футболно първенство, той постоянно се стреми да унищожи футбола в България. Затова ако има поне малко достойство, нека да се откаже от ръководния пост и да отстъпи мястото на някой който ще подобри качеството на футболния шампионат. Защото при силно първенство и националния отбор е силен.