Левски - кучетата опасни заразоносители

Search

Information

кучетата опасни заразоносители

AddThis Social Bookmark Button

Кучетата опасни заразоносители.

Уличните кучета са опасни заразоносители. Освен че имат бълхи и при допир с хора бълхите могат да полазат хората. Също така някой имат кучешка теня, която е заразна и много опасна за човека. Понеже се ровят по всякакви боклуци някой от кучетата се заразяват с краста. Крастата също е заразна. Има и други болести от който човек в близост с кучетата може лесно да бъде заразен.

Когато човек гали кучето и си играе с него без да знае че то е заразено, може лесно да се зараи. Кучешките изпражнения също са заразоопасни, след като деца изпуснат играчките си върху изпражненията, те продължават след това да си играят с тях без да знаят че лесно може да се заразът. Защото децата често си лапат пръстите и от там идва заразата.

Заразяването от кучешката теня (ехинококоза) освен от ръцете, може и при вдишване да се заразяват децата. В кучешките изпражнения заразените кучета изхвърлят хиляди яйца в околната среда. Ниските зеленчукови растения могат лесно да бъдат замърсени с кучешки изпражнения.

Ехинококите по кръвен път се разнасят до белия дроб, слезката, черния дроб и мозъка. Така там се развиват кисти с различна големина. Някой стават по-големи от едра ябълка. Кистите притискат и увреждат съответния орган с алергизиращо и токсично действие. Кучешката теня трудо се открива защото няма конкретни симптоми. Може да се открие при рентгеново изследване, скенер, ехография.

 След като държавата не взима подходящи мерки спрямо уличните кучета, то човек трябва да избягва допир и близост с такива кучета. Освен хубаво измиване на ръцете е необходимо, добре да се измиват зеленчуците защото много лесно могат да бъдат зацапани от кучешки изпражнения, от където тръгва заразата която е много опасна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9ехинококоза)