Левски - Излишен транспортен надлез

Search

Information

Излишен транспортен надлез

AddThis Social Bookmark Button

Излишен транспортен надлез.

Транспортните надлези когато са изградени на възлови кръстовища, са много необходими защото се избягват задръстванията и светофарите. След като при изграден надлез има светофари, то надлеза не е направен според съвременните зисквания.

Такъв е новоизградения надлез в ж. к. Младост. Върху надлеза движене почти няма. Под надлеза има поставени светофари, така задръстванията са също като преди. На практика този светофар се оказва излишен, но поне ще бъде за украса и ще се отчете че е направен надлез.

Такъв лукс малко държави ще си позволът. В момента навсякъде по Света се изграждат на четри, пет нива надлези с цел да няма светофари и задръстване. Но България понеже е много богата държава, може да си позволи лукса да се изграждат пътни съоръжения, който не съ направени според световните изисквания и са напълно излишни.

Под този надлез можеше да има кръгово движение за да няма задръстване. Но в момента светофарите и надлеза ще бъдат красива гледка на глупостта. Дано другите надлези който се изграждат да бъдат без излишни светофари. Ако се наложи нека да бъдат изграждани на три или четри нива без да се жалат пари от държавата. Нали целта оправдава средствата.

Трнспортните съоръжения нека да се изграждат там където е необходимо, а не само в южната част на София. Ако се изграждат надлези със светофари по-добре да не ги започват. В централната част на София почти всички кръстовища се нуждаят от транспортни надлези. Дано в скоро време се построят надлези на четри или пет нива, но само там където е необходимо и да бъдат без сфетофари.