Левски - ФЕНОВЕ

Search

Information

Стойчо Младенов - Тройчо наполовината е левскар.

AddThis Social Bookmark Button

 Стойчо Младенов - Тройчо наполовината е левскар. Тройчо беше настроил феновете на "Левски" срещу себеси, а те от своя страна му обещаха да го нахранят с вече използвана храна. След това в едно негово изказване тои обясни че не мрази Апостола и отбора "Левски", а само Батков и Гонзо. В момента повечето левскари са на същото мнение като това на Тройчо. След като се махнат от "Левски" Батков и Гонзо, то "сините" ще имат нов фен - Стойчо Младенов (Тройчо). След като напусне или го изгонът от "червения комунистически" отбор, Тройчо може да стане треньор на "отбора на народа" и да тръгне по пътя на най-великия български треньор, Георги Василев. Велик треньор е Георги Василев, защото с три различни отбора като треньор става шампион на страната. Отборите са Етър, Левски и ЦСКА. През 1994 година ако той имаше късмета да е треньор на националния отбор, щеше да бъде избран за треньор на 20-ти век, а за стратега от Мировяне нямаше да се говори изобщо. Пенев с неговите бисери и манталитет прилича на един бивш дългогодишен държавен глава на България. В квалификацийте през 1994 година за Световното първенство в САЩ; отбора на Израел ако не бяха победили в Париж Французите, то ния можеше само в сънищата да мечтаем за това Световно. Защото и с 20:0 да бяхме победили французите в Париж пак нямаше да се класираме. Тогава късмет извади "стратега Пенев"  покрай него и футболистите. Дяимитър  Пенев само може да мечтае за постигнатото с много труд от Георги Василев.

Тройчо може да се опита да се доближи до постиженията на най-успелия български треньор Георги Василев. Няма нищо срамно да бъде треньор на "вечния съперник". Да не забравяме че Кременлиев и Божидар Искренов (Гибона) играха и във двата отбора и то много добре. Трябва да се премахне балканския манталитет; след като е играл един футболист при "сините" то не трябва да играе при "червените" или обратно. Професионализма го изисква да играе добре във всеки отбор. Същото нещо е когато работник или служител, от една фирма се премества в друга. Има време Тройчо да стане треньор на "сините" и да ги направи шампиони. Тогава ще се доближи до успехите на Георги Василев и феновете на "Левски" ще му простят.

Кризата в "Левски" продължава да се задълбочава повече.

AddThis Social Bookmark Button

 Кризата в "Левски" продължава да се задълбочава повече. Напоследък отбора на Ф.К."Левски" му стана навик да губи и да бъде унижаван. Дали това е футболен мазохизъм или първенството в България е с повишено качество и по равностойно. Иска ни се да е второто, но нее така, защото всеки български отбор на евротурнирите отпада още в начална фаза. Проблема е друг и то е сериозен проблем. Има една поговорка;  "рибата се вмерисва откъм главата". Това значи че Батков е на "вие" а не на "ти" с футбола. Защо още държи Гонзо на "Герена", можеби се е влюбил в него. Не веднъж Гонзо доказва че от него треньор не става, има поговорка; "от всяко дърво свирка не става". За ръководството на "Левски" има друга поговорка; "стълбището се мете отгоре надоло". Нали "сините" са отбора на народа, затова шефовете на "Левски" нека чуят малко народни поговорки и да започва голямото метене на "Герена".

Храма на религията "Левски"

AddThis Social Bookmark Button

                                                                   

 

 

 

Храма на религията "Левски"

                                                                                                                                                                                     Мнение на феновете на ФК  ”Левски” – София.                                                                                                                                                                         Ние феновете, привържениците или запалянковците  на спортен клуб Левски, наистина

сме дванадесетия играч на стадиона. Но понякога най-много пречиме на любимия ни ”Левски”. Известно е че всяко пеминаване в следващ кръг от Евротурнирите, носи парични приходи на клуба. Също така е известно след скандирания на расистка и етническа основа  Европейската федерация налага огромни суми глоби на клубовете.  За бомбички и вандалски прояви от страна на публиката, на стадиона и извън него глобите са също  много големи. По този начин феновете само пречат на любимия си отбор. Вместо да плати  няколко наложени глоби, с тези пари клубът може да закупи нов футболист който ще бъде полезен за отбора.

      Доколкото за ръководството на ”Левски”, купува само ефтини футболисти за комерсялни цели. После мечтае да ни се падне слаб одбор в Евротурнирите. Падат ни се слаби и неiзвестни одбори, който с лекота ни побеждават и отстраняват от Евротурнирите. Със разпродадените по-добри футбулисти, осъкатения отбор неможе никога да има успехи в Европа. Да си припомниме какво направи най-големия фудболен клуб в света ” Реал  Мадрит ”. Преди няколко години този одбор беше пред фалит. Ръководсвото рискува и изтегли огромни суми заеми. Така те закупиха най-скъпите фудболисти в света. Успехите им не закъсняха. Стадионите където играят са пълни. Навсякъде по света предават техни мачове дори от вътрешното им първенство в Испания. Поради голямата посещаемост на мачовете им, телевизионни права и реклами, приходите на лкуба са огромни. Каква е поуката от примера за ръководството и спонсорите на  ”Левски”, а и за всички одбори в България. Има хубава поговорка, хвърли пред тебе, за да има и зад тебе.  Което значи в ”Левски” да не се срамуват да похарчат повечко пари за по-качествени фудболисти, с дългосрочни договори. Така имат достатъчно време да се обиграят с одбора. Да не бързат да го препродават, защото осакатяват отбора. Последен пример е с Гара  Дембеле. След като бе продаден, няма качествени футболисти  в ”Левски”, заради който хората да ходят на стадиона. Никога  ”Левски ”не е бил толкова слаб отбор. След като неизвестни отбори ни отстраняват от Евротурнирите, стадиона няма да се пълни с публика, няма и да има приходи в касата на отбора. Когато отбора играе добре и побеждава съперниците, хората пак ще пълнят стадиона. Така ще има и приходи в клуба. Крайно време е ръководството и фудболистите, да спрът да се оправдават след неуспехите си със лошо съдийство и малкото публика на стадиона. На важни международни мачове стадиона е пълен. Съперниците на ”Левски” мечтаят да имат толкова вярна публика, като Левскарската. Футболистите със слабата игра се подиграват с публиката която ги подкрея на стадиона и е дванадесетия играч за отбора. За такива фудболисти, трябва да бъдат увеличени глобите и наказанията. Също и за тези който не спазват спортния режим, който  образуват групички и рушът колектива, и за тези който правят бойкот на трениора, за да бъде сменен от ръководството с друг. При големите Европеиски oтбори също има понякога лошо съдийство. Но те побеждават и не се оправдават със съдийството. Дори като гости на чужд терен, пак побеждават. Отбори който играят добре, и търсят победата, дори и  ”Господ” им помага.

 

 

       Известно e че Обединен  Спортен  КлубЛевски  е най силният клуб в света. Това се дължи на клубовете, които печелят международни отличчия, на  Европейски и Световни първенства, както и на  Олимпиади. За съжяление футболният клуб не е сред тях. Клубът няма никакво международно отличие. Не трябва много да се хвалиме с успехите от вътрешното първенство. Добре известно е че при социализма, след  ЦСКА  властите помагаха  на  ”Левски”. Първите две места бяха за тези два отбора. Между хората се говореше, че третия в първенството, е истинският шампион на  държавата. В момента  ръководството на Ф.К. ”Левски” не иска или не може, да направи конкурентно способен отбор за  Евротурнирите. Единствена утеха за феновете може да бъде, спечелването на  Балканска клубна купа. На  Балканите също не може да имаме успех с посредствен отбор. Да не забравяме че на  Балканския полуостров има държави с Европейски и  Световни успехи. Това са  Турция,  Гърция, Сърбия, Хърватия, Румъния. Освен с националнте си отбори, някои от тзи страни имат клубни Европейски дории междуконтинентални отличия. Пример  ”Цървена Звезда ” -Белград – Европейски и Междуконтинентален шампион,  ”Стяула ”- Букурещ -  Европейски  шампион,  ”Галата  Сарай ” - Турция – Еявропейски шампион, ”Панатинайкос”- финал с ”Аякс”. С такъв футболен отбор, не само че не можем да мечтаеме, но и не можем да сънуваме за успехи на Евротурнирите. Сега Ф. К. ”Левски” -София се е превърнал в търговско дружество. Няма за цел да гради отбор, а разпродава за нищожни суми футболисти. За Казанските трансвери несъ ви виновни конкурентни български отбори, а вашата некомпетентност и некадърност. Преди няколко години в ”Левски” играеше млад унгарски талантлив футболист – Петер  Кабат. С добрата си игра бързо стана любимец на публиката,  която започна да се връща отново на стадиона за да го гледа. След като договорът на  Кабат изтече, ръководството не продължи договорът с него защото искал по-голема заплата. Дори децата от децката градина и от забавачката, знаят че футболист който играе добре, при нов договор с клуба заплатата му се увеличава. Така също са и българските футболисти играещи в чужбина. При нов договор ако се е представил добре, заплатата му се вдига. Нека ръководството на ”Левски” не забравя, че при всяко класиране по-напред носи приходи на клуба. От публиката като напълни стадиона също ще има приходи, както и от телевизионните права. Затова по-добре да градът отбор отколкото да го разпродават.

Също и при правилна селекция на отбора и при по-сериозни тренировки, може да има успех на  Евротурнирите.  Да се копуват качествени футболисти, не да ги взимат от аматьорски работнически колективи. Нека се назначът бивши футболисти, който да търсят таланти. Да обикалят като апостола  ”Левски” по махали, квартали, села и училища. Но не само да ги търсят, а да ги намират. Със сигурност в  България има много скрити и не известни таланти. На такива таланти трябва некой да им подаде ръка и ги насочи към клубовете. След време те ще се отблагодарят на клуба с добрата си игра. Отбор се гради с години, но се разрушава само за дни. Затова нека по-бързо започне изграждането на силен отбор, който да се представя много добре на Европейските турнири.  Дано да не посрамят името на апостола на свободата,                 а ФК ”Левски” нека да се нареди сред най-силните отбори на света, защото там му е мястото.

 

Знае се че: в Бразилия футболът е религия. Бразилския национален отбор е най-цилен и най-много успехи има на Световни първенства, също че тренират и играят тренировачни мачове върху пясък. Като се тренира поне веднъж седмично, след един два дни да играят на нормално игрище, ще тичат като сърни, също като чели са вземали допинг ( непозволени стимоланти ). Защо в ф. К.”Левски” поне не се пробва тренировка и игра върху пясък, ако има възможност дори да се направи тренировъчно пясъчно игрище. Български лекоатлети спечелили медали от Европейски и Световни първенства, провеждали тренировки също върху пясък. Тренировката е следната : гума външна от лек автомобил е завързана с въже, другия край на въжето се завръзва за спортиста след което бягайки се тегли гумата върху пясъка ( може и на асвалт или трева ). С такава тренировка се подобряват спринтьорските качества на спортиста. Желателно е ф. К. ”Левски” да притежава такива футболисти.  Футболистите могат да имат спринтьорски качества при усилени подобни тренировки. През миналия век известния клуб  ”Аякс” наложи като стил силовият футбол. Тогава играеше в  ”Аякс” футболната легендата  Йохан Кройф. В телевизионно интервю треньора и футболистите признават че бягат по 20 километра на ден. По този начин организма на човек физически укрепва и свиква на натоварванията. По това време със своят стил ”Аякс” беше най-великия отбор.

 

Ремонта на стадион Георги Аспарухов. Хубави думи каза Иво Тонев изпълнителният директор на ф.к. "Левски" София в интервю пред Дарик радио - Спортно Шоу Гонг. Този стадион наистина заслужава грандиозен ремонт, защото това е храмът на всички левскари. Публиката заслужава за много модерен стадион. Всичко е добре замислено с ремонта, само за вяната публика на Левски не е помислено достатъчно. Най-важното  да се направи на стадиона е да бъде поне поне 80 процента закрит с кузерка. Вярно е че много пари ще се похарчат, но целта оправдава средствата. С този ремонт в действителност се прави нов стадион. Всеки нов стадион се прави изцяло покрит с кузерка над седалките. Затова нека първо да си направиме модерна къщата ( стадиона ) и след това да мислиме за обзавеждането ( за игрището и пистата ). Като се направи новият стадион поне 50 години няма да се нуждае от голями ремонти. Тогава  вечче може да се мисли за модерни тренировъчни съоръжения и закупуване на по-качествени футболисти. За най-силният спортен клуб в света "Левски" е унизително да няма модерен футболен стадион който да не бъде изцяло закрит с кузерка над седалките. Ако се построи закрит и направен спрямо изискванията на УЕФА стадион, на Евротурнирите като дойде съдия и погледне стадиона и види многобройната вярна публика и каква е атмосверата на стадиона, със сигурност ще му се иска "Левски " да победи. Също и противниковите отбори ще бъдат респектирани. Само с изграждането на такъв модерен стадион и с качествена игра на отбора, Ф. К. "Левски" може да се доближи до най-големите отбори в Европа и Света. Тогава може да се разчита че ще има успехи на Евротурнирите. Нека да направиме храма на левскарите (стадиоана) сред най-модернте в Европа и да докажеме на Света че "Левски" това значи религия. За подобно строителство пари все не стигат. Затова преди да се започне ремонт на стадиона, нека ръководството на "Левски"да обявът чрез медийте кампания за набиране на средства от превържениците и от всеки който обича апостола на свободата  Васил Левски. Нека всички  да помогнем кой с каквото може. Както е казал  Левски: богатият да помага с парите си а бедният с трудъ. Кампанията може да бъде обявена първо в "Спортно Шоу Гонг" тъй като е най-слушаното предаване също и в други големи телевизий и вестници. Нека строителството на нов стадион да се превърне в национална кампания. В България само мечтаеме за такъв стадион. Нека мечтите ни се превърнат в реалност. Всичко зависи от хората който обичат този клуб, от бизнесмени и политици от всички който обичат българския спорт и милеят за него. Държавата също може да сложи едно рамо и помогне, като направи една финансова инжекция на Ф. К. "Левски" - София. Освен "Левски" в България има още три клуба, който имат също много верни фенове и се правят двете най-добри дербита в България ( Пловдивското дерби и Софийското ). Нека уважаваме съперниците си защото и те са български отбори и са дали много спортисти който прославят България пред света. Когато стане стане голяма конкуренцията за първите четри места в първенството, тогава ще има истински футбол и силен национален отбор. След като бъдат направени  закрити и модерни стадиони и започне да се играе истински футбол, стадионите в България ще бъдат препълнени. Така след години парите похарчени за модерни стадиони ще започнат да се възвръщат. Допълнителни доходи за клубовете може да има съвсем законно. В близост до стадионите да сеизградят големи комплекси със спортни магазини, сладкарница в която да се срещат в определени часове фенове с футболисти и да се снимат с тях срещу заплащане, да могат да обменят заедно мисли и впечатления. Сладкарницата ще бъде със сериозна куверта, за да има приходи за клубовете и да няма голям достъп на пияници и на дрогирани наркомани. С козметични ремонти парите изчезват като вода във пясъка и няма нищо забележимо. Затова нека всички клубове да търсят спонсори и заеми и да си построят стадиони според изискванията на УЕФА.  Затова ръководителите на Българския футбол е желателно дори наложително да дадът определен срок на клубовете да си изградят модерни стадиони. Клубовете нямат много средства и богати спонсори, но неколко клуба могат да си построят общ стадион ( както са Интер и Милан в Италия ).

 

Aрена Армеец ( Арена ЦСКА ) Всеки отбор си има и нарицателно име, пример: канарчета, смърфове, моряци, акули, железничари, чаршафи, отбора на народа. ЦСКА вече не съ военен отбор но все още им викат армеиците. Този който е кръстил новата спортна зала, можеби обслужва икономически и спортни интереси. Можеби пък в сънищата си е преследван от призраците на социализма. ЦСКА е отбор създаден по времето на социализма и безрезервно подпомаган от социалистическото правителство. На войнишките кепета се закачаха значки с формата на лъв, символ на българската държава. Тогавашното социалистическо правителство обслужващо чужди интереси на друга държава, нареждат на войниците да свалът лъвчето и на негово място да се закачи червена петолъчка. На ЦСКА емблемата е точно такава с петолъчка. Ръководството на ЦСКА сигурно много се гордее с постъпката на социалистическото правителство в България. След като не искат да се отекът от миналото си и да си сменът името явно и сега си остават социалистически отбор. Много са хората който не обичат този клуб само заради социалистическият му произхот. Този отбор ако си смени името  ЦСКА примерно: София, България или Ботев ще бъде уважаван от цяла България дори и не малка част от феновете на вечният им съперник  "Ляевски". Достойните противници трябва да се уважават. Ако си сменът името ще бъде достойна постъпка.  Тогава вече трябва да будат уважавани като противник. Тази модерна зала освен че съ я кръстили на ЦСКА  то и юношите на армейците тренират в нея. Дано поне клубът на армейците си плаща за тренировките на залата. В противен случай залата е подарък от правителството на България на социалистическото творение ЦСКА.  Кръстниците на тази зала трябва да знаят че тя е спотртно съоръжение но не е ракетна площадка или батальон с командоси. Така че името "Арена  Армеец" е поредното социалистическо твоорение. Нищо чудно след некоя година да я прекръстят  "Арена сърп и чук".  След като залата е построена в София, би трябвало да се нарича  "Арена  София". Така ще се прави голяма реклама по Света на София и България. Софиянци трябва да се поучат от Самоков.  Там цпортната зала се нарича "Арена Самоков". Този който е сложил не подходящо име на залата; може да си поправи грешката и да се сложи най-подходящото име. Защото при всяка грешка има и прошка. Но този който знае че е сгрешил и не иска да си поправи грешката то господ ще му бъде съдник. Въпреки малкото места за паркиране, ако се изгради огромен паркинг близо до залата, тя ще бъде сред най-модерните в Света. Два такива паркинга има в бизнес-център до кино Арена в  ж. к. Младост. Срещу  залата където искат да правят новия Национален стадион, има място за голям паркинг. Също и до кръговото на Цариградското има голям комин и схлупени постройки. На тяхно място също може да се построй голям паркинг. Всичко зависи от общината и от правителството. Ако съберът пари  и освоят определена сума от  Еврофондовете и най-вече желание да се построй подобно голямо съоръжение.

 

                        

 Новият  Национален Стадион 

Дълго време се чудеха къде да бъде изграден новия футболен стадион. Дали да бъде във Враждебна или Бужурище. Накрая решиха във враждебна защото е най-подходящо заради летището. Даже му измислиха и новото социалистическо име. Подобно като "Арена  Армеец".  Една поговорка гласи следното: рибата в морето а те тиган приготвили.  Името на новия незапочнат стадион искат да се казва "Арена на розата"

 България е известна по Света с киселото мляко и розата. Затова името "Арена на розата" е подходящо за некой завод за парфюмерия, но не и за Национален футболен стадион.  Ако некога бъде построен има подходящи имена: "Арена България" защото стана модерно да ги кръщават с името  Арена...(еди какваси). Друго име може да бъде Симеон Велики, защото само побеждавал и България била велика. Но някой тогава ще кажат че това име подбужда национализъм. Национализма и патриотизма са хубаво нещо, но не трябва да се бъркат с нацизъм и фашизъм. Розата е символ на политическа партия. Също така в скъпа рекламна кампания за България има в клипа снимки от празника на розата ( брането на розите ). Тази партия с розата преди да се преименува от БКП в БСП  символите и бяха чук и сърп и червена петолъчка. Партия която винаги е била против България и е служила на чужди интереси. "Арена на розата " не е подходящо име за национален  стадион.Снимки на рози нека да си ги слагат в партийните клубове. Важното е да се изгради модерен и красив стадион над 50000 души седящи та дори и да няма име. Жителите на София непрекъснато се увеличават и някога този стадион бъде построен; той ще бъде малък. На него трябва да се организират и  финали от Евротурнири. Ако се случи на такъв финал единия отбор да бъде турски, то само турската публика не може да се събере, другия отбор  също ще има публика а и много българи ще искат да бъдат на мача. Футболният туризъм ще донесе много приходи за държавата и голяма и безплатна реклама.

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

   

 

                        

  

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

                         

 

   

 

 

 

                                                                                              

 

 

 

 

 

 

стадион "Георги Аспарухов"

AddThis Social Bookmark Button

 

               

           стадион "Георги Аспарухов" -  храм на религията "Левски"