Левски - БФС трябва да прекрати следващото първенство и да спрът собствените си заплати.

Search

Information

БФС трябва да прекрати следващото първенство и да спрът собствените си заплати.

AddThis Social Bookmark Button

 

БФС трябва да прекрати следващото първенство и да спрът собствените си заплати. Преди няколко години УЕФА предупреди БФС, че в България стадионите са в окаено състояние за да се провежда нормално футболно първенство, трябва да се изградът нови стадиони според световните изисквания. Вместо да си свъшат работата в БФС и да спрът лиценза на почти всички стадиони в България; те се оправдаваха че по стадионите има малки ремонти, който за няколко месеца ще се оправят. С тези балкански хитринки в момента в България няма национален стадион, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Освен това няма и клубен стадион на който може да се провеждат Европейски и Световни първенства, или поне финал от евротурнирите.

За сметка на това си подсигуриха сериозни заплати въпреки световната криза. На председателя на БФС  Боби Михайлов му бе осигурена много скъпа служебна кола (Ролс Роис). Ако бяхме страна "Световен шампион" по футбол, нека да си позволи такъв лукс и да се прави на велик пред европейските си колеги. Много малко хора по света могат да си позволът лукса да карат такава скъпа кола, освен некой мафиотски босове. За този случай има една поговорка; "на гол гъс сложил чифте пищови".

Ако шефовете в БФС не спрът първенството докъто не се направят стадионите според изискванията на УЕФА, то през 21 век няма да имаме стадиони, качествен футбол и публика на мачовете. През времето когато ще е спрено първенството феновете няма да загубят нищо, понеже българския футбол на национално ниво е под всякаква критика. В момента българския национален отбор е на незавидното 90 място в света, според световната класация. Клубния футбол в България е толкова слаб, че на евротурнирите отборите ни отпадат още в началната фаза. При такъв посредствен футбол в България, не може да се разчита на някакви международни успехи. Затова точно сега е момента да започне строителството на модерни футболни стадиони, без писта, закрити и със всички други изисквания за провеждане на международни футболни първенства. По време на стоителството феновете няма да загубят нищо, защото по телевизийте непрекъснато се предават качествени европейски мачове.

Футболните клубове трябва да кандидатстват за еврофондовете да усвоят пари за строеж, за да не се управдават че нямат пари. Всеки окръжен град има бизнесмени който биха помогнали за строителството на стадион. Общините съшо могат да помогнат, правителството на страната не трябва да бъде безучастно, а и то да се включи в това велико дело.

След като страната е в криза, желателно е БФС да си спрът заплатите за несвършена работа, а парите могат да ги превеждат по сметка на отборите който ще участват в евротурнирите. Това е начинът по който БФС могат да помогнат за качеството на българския футбол, след като до сега с нищо не съ помогнали.

Футболни клубове които нямат възможност за изграждане на нови футболни стадиони, след като се обединът няколко клуба нещата ще потръгнат. Ако след обединението пак нямат възможност; то да прекратът с футбола и да дадът възможност на други можещи клубове. Затова поне в "А" група не трябва да се допускат отбори без лицензиран стадион от УЕФА.

След като се разформироват клубове който са неплатежоспособни, футболистите ще утидат в по-богатите клубове, защото добре известно е че качествен футбол се прави с много пари. Ако за две години само няколко отбора получат лиценз, то само от тях да се свормира "А" футболна група. От "Б" група отбор който получи лиценз на стадиона, бес значение на кое място е в класирането,  да бъде допуснат в елитната "А" (групата на майсторите). Така отборите в елитната група непрекъснато ще се увеличавт. След като станат 16 отбора да ги намалът на 10, тогава последните два отбора да отпаднат а другите два да играят бараж за оцеляване в групата. Като са по-малко отбори ще има по-качествен футбол. Тогава и в "Б" група ще има повече лицензирани стадиони, а тези без лиценз да отпадат от групата.

Ако БФС се застъпи за тези неща с футбола и правителството да им помага, то след няколко години първенството ще стане много по-силно, и на новите лицензирани стадиони ще почнат отново да се връщат феновете. Тогава футболното ни първенство ще може да се нареди сред 15-те най-силни във Европа.