Левски - Може ли да се прекрати с уреждането на мачове в българското футболно първенство.

Search

Information

Може ли да се прекрати с уреждането на мачове в българското футболно първенство.

AddThis Social Bookmark Button

 

 Може ли да се прекрати с уреждането на мачове в българското футболно първенство. Да бъде прекратена тази порочна практика е труден процес, но не е невъзможен. Отбор който един два кръга преди да е завърщило първенството, има достатъчен брой точки да бъде шамоион, като резултата от тези един или два мача е без значение, този отбор може да експериментира, като пусне да играят млади или резервни футболисти. При това положение този отбор неможе да бъде обвиняван че урежда тези мачове. Защото си запазва титулярните футболисти от контузий, травми и наказания, за евротурнирите. Но ако се докаже че определени футболисти са играли симолативно, то трябва да бъдат наказани и глобени с предварително определена сума. Наказанието да бъде определено предварително примерно, за пет години да му бъдат отнети спортните права. Всеки футболист като знае предварително каква глоба го очаква и какво ще е наказанието, ако уважава себеси никога няма да участва в нерегламентирани споразумения. Защото при наказание за пет години отнети фитболни права, приключва футболната му кариера. Като предварително има определени правила, то те ще важат еднакво за всички който не ги спазват.

Обикновенно отбори който ще се класират от пето до десето място (златната среда), могат да участват в нерегламентирани зделки, тъй като не съ се класирали в първите четри места, който гарантират участие на евротурнирите. Също така не могат да испаднат от групата на майсторите, или да играят баражи.

 Има единствен начин отборите и футболистите, да бъдат принудени да не се съгласяват да участват в тъмни зделки: След като се образува фондация в която ще се внасят определени суми преди да е започнало първенството, от всички отбори който ще са участници в "А" футболна група. С тези средства след три години да се направят подобрения на стадиона на отбор който през тези три години има най- добър точков актив в класирането на първенствата. Като през тези три години отбора не трябва да е испадал в "Б" група или да е играл на бараж. Към този фонд може да се прибавят и сумите от глобите налагани на футболисти, клубове и съдий. По този начин ще се натрупва по-голям "джак пот", което ще бъде добре за бедните български клубове, на който трябва да се направят подобрения на стадиона. Ако се наложи банките да им отпуснат заем да се довърши определената придобивка на стадиона. Например: подобряване на тревната площ и монтиране на парна инсталация под терена, монтиране на часовник с електрическо табло, модерени  монитори на които да има повторения при  съмнителни положения. При повторенията на такива положения, съдята може да види че е допуснал грешка и да си я поправи. По този начин няма да има ощетен отбор и съдята няма да бъде наказван. Може да се изгради и монтира електическо осветление. Нали искаме да бъдеме с европейско мислене, нека тогава и стадионите ни да бъдат европейски. Освен тази натрупана сума, всеки клуб да се задължи да кандидатства за еврофондове с който заем да се построй закрит, само футболен стадион. Ако на такъв клуб бъдат отпуснати пари от Европа, трябва стриктно да се следи за какво се харчат парите, като не трябва да се прави икономия за сметка на качеството.

Ако такъв фонд сесъздаде, футболистите и клубовете като знаят предваритено какви наказания и глоби ги очакват, никога няма да се съгласяват да участват в уреждане на мачове. Тогава борбата за по предно класиране ще е жестока и не по-малко интересна от класирането в първите четри места. Това е начина по който може да се играе честен футбол, да се строят и подобряват стадиони който ще са пълни с публика, защото ще има интрига за всяко место в крайното класиране.