Левски - Лесен начин българските футболни съдий да свират безпристрастно на футболните мачове.

Search

Information

Лесен начин българските футболни съдий да свират безпристрастно на футболните мачове.

AddThis Social Bookmark Button

  Лесен начин българските футболни съдий да свират безпристрастно на футболните мачове. Във цял свят футболните съдий допускат грешки при отсъжданията. Българските съдий не правят изключение. Те също грешът, по някога са далече от даденото положение и допускат фатални грешки. Но в дадени моменти допускат умишлени грешки с цел да обслужват нечий интереси. Случва се футболни съдий след като умишлено ущетяват даден отбор, да бъдат бити и да стават пациенти на трвматологията. Но по някога може да ги бият ако не искат да помогнат на някой отбор, като свират в негова полза.

За да се справи с умишлените съдийски грешки "БФС" трябва да има желание за това. Начин има стига шефовете от футболната централа да решът да го прилагат. Първо трябва да забрнът на футболисти, треньори и футболни босове да коментират съдийството и да се управдават за неуспехитеси със съдийски грешки. Ако нарушът забраната, да бъдат глобявани със солидна сума пари.  До определена дата ако не изплатят определената сума, да бъдат отнети определен брои точки на отбора към който принадлежът.

Към съдийството трябва предварително да има изготвени правила който да бъдат спазвани от съдийската комисия: след всяка футболна среща на видео да се анализират деиствията на съдята. Ако се докаже че съдята умишлено е ущетил някой отбор, то да не получи хонурара от срещата и да бъде глобен с предварително точно определена сума. Защото при подобни случай глобите са нищожни и не действат поучително на съдийте. Освен това да бъдат отстранявани примерно за 10 срещи да не свират във футболното първенство. Освен това око е международен съдя, УЕФА да бъде веднага уведомена за наказанието. При повторна умишлена грешка където е доказано че е ущетил даден отбор като е повлиял на резултата: да му се забрани да свири във "А" и "Б" футболни групи.

Ако съдийската комисия спазва предварително наложените правила, това значи че е безпристрастна и справедлива. Тогава футболните съдий ще се позамислят дали да грешът умишлено и целенасочено.