Левски - Как да стане по-силно първенството в България и стадионите да са пълни

Search

Information

Как да стане по-силно първенството в България и стадионите да са пълни

AddThis Social Bookmark Button

  Как да стане по-силно първенството в България и стадионите да са пълни. Вече свикмахме да ни лъжат че ще правят нови стадиони в България. Нестига че ни лъжат но когато се направи някакво спортно съоръжение го правят само за "армейския" спортен клуб. Пресен пример със зала "Армеец". Сега решиха да им напрявят национален стадион които ще е срещу залата която ползва соцялистическия "армеиски" клуб и залата е кръстена на този клуб. Стадиона ако някога бъде построен, се предвижда да бъде със соцялистическо име. Свикнали сме в България да се помага на "армеиския" клуб, но на евротурнирите няма кой да им помага. Там съдийте няма да са българи.

Всяка година от Европа идват да инспектират стадиони в България, дали отговарят на изискванията на УЕФА, но винаги остават разочаровани от остарелите и не качествени в окаяно състояние стадиони. Ясно е че правителството на България не желае да помага на спорта и най вече на футбола.

След като правителството не помага на спотра, нека самите клубове се опитат да решът проблемите си сами. Ясно е че с богати спонсори който наливат много пари във даден клуб, нещата се получават. Но в България никой не иска да помага с финансови инжекций на отбори който нямат публика и модерни спортни съоръжения.

 За да си помогнат отборите сами има само един единствен начин: на Парламента пише, "Обединението прави силата", това се отнася и за футболните клубове. Всеки окръжен град да обедини всички отбори в окръга във един отбор. Стадионите на малките отбори да бъдат школи и сателити към окръжния отбор. По този начин ще бъдат икономисани много пари. С помоща на всички общини в окръга и бизнесмените трябва да се започне изграждане на модерен стадион, на който да може да се провеждат финали от евротурнирите. Защото на такъв стадион след време може да се проведе Европейско или Световно първенство. За целта трябва сериозни хора който да изготвят план, с които да кандидатстват, да им бъдат отпуснати пари от еврофондовете. На всеки мач след обединението, ще има публика средно по 10 000 души. Това ще бъдат приходи за отбора. Освен това на стадиона могат да се правят концерти, което ще бъде допълнителен приход към окръжния отбор.

Исключение може да се направи само с пловдивските два отбора: "Ботев" и "Локомотив", защото и двата отбора имат много фенове и правят много интересни дербита. Нека се обединят към тях други отбори сателити, но двата велики отбора да останат.

 В столицата обаче компромис не трябва да има, защото повече публика ходи само на мачовете на "Левски" и на "армейския" клуб, понеже тези два отбора имат най-много фенове в България.

На международни мачове на "Славия" или "Локомотив" София, полицайте и охранителите са повече от публиката. "Академик" София и "Септември" София нямат публика, освен роднините на футболистите. Тези отбори никога няма да имат международни успехи, дори успехи и в първенството да не очакват. Ако тези клубове се обединят в един отбор и го кръстят "София" или "България", то те ще имат много повече фенове и ще бъдат много силен отбор. Както се говори че на мястото на стадион "Септември" ще се строи нов модерен стадион, то тези клубове могат да инвестират парите си в построяването на стадиона, а старите стадиони да бъдат тренировъчни и да има децкоюношеска школа. Тези софийски клубове ако се обединът в един отбор, могат да  станат най-силният отбор в България и да имат фенове от цялата страна. Но ако не се обединът, само ще заемат мястото на някой провинциален отбор от окръжен град, които ако играе в "А" група ще има средно около 7 или 8 хиляди души публика на мач. Така тези отбори се оказват излишни и ненужни в първенството.

 Ако ръководството на тези клубове искат да направят нещо добро за българския футбол, то нека сериозно помислът по този въпрос за обединяването на клубовете. Защото отбор който няма публика и модерен стадион, не заслужава да играе и в "Б" група на футболното ни първенство. Затова не трябва да се допускат отбори в "А" група който нямат лицензиран стадион.

Нека всички президенти на футболни клубове в България разберът че това което го пише на Парламента (Народното Събрание), "съединението прави силата" важи с пълна сила за футболните клубове в България. Тези от тях който обичат българския футбол, нека помогнат за построяването на нови модерни футболни стадиони, който ще се пълнят с публика да гледа качествено първенство.

Има една поговорка: "Бог помага но в кушара не вкарва". Затова футболните клубове нека си помогнат сами, след като държавата не помага. Тогава и "Господ" ще им помогне.