Левски - ФУТБОЛ

Search

Information

БФС трябва да прекрати следващото първенство и да спрът собствените си заплати.

AddThis Social Bookmark Button

 

БФС трябва да прекрати следващото първенство и да спрът собствените си заплати. Преди няколко години УЕФА предупреди БФС, че в България стадионите са в окаено състояние за да се провежда нормално футболно първенство, трябва да се изградът нови стадиони според световните изисквания. Вместо да си свъшат работата в БФС и да спрът лиценза на почти всички стадиони в България; те се оправдаваха че по стадионите има малки ремонти, който за няколко месеца ще се оправят. С тези балкански хитринки в момента в България няма национален стадион, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Освен това няма и клубен стадион на който може да се провеждат Европейски и Световни първенства, или поне финал от евротурнирите.

За сметка на това си подсигуриха сериозни заплати въпреки световната криза. На председателя на БФС  Боби Михайлов му бе осигурена много скъпа служебна кола (Ролс Роис). Ако бяхме страна "Световен шампион" по футбол, нека да си позволи такъв лукс и да се прави на велик пред европейските си колеги. Много малко хора по света могат да си позволът лукса да карат такава скъпа кола, освен некой мафиотски босове. За този случай има една поговорка; "на гол гъс сложил чифте пищови".

Ако шефовете в БФС не спрът първенството докъто не се направят стадионите според изискванията на УЕФА, то през 21 век няма да имаме стадиони, качествен футбол и публика на мачовете. През времето когато ще е спрено първенството феновете няма да загубят нищо, понеже българския футбол на национално ниво е под всякаква критика. В момента българския национален отбор е на незавидното 90 място в света, според световната класация. Клубния футбол в България е толкова слаб, че на евротурнирите отборите ни отпадат още в началната фаза. При такъв посредствен футбол в България, не може да се разчита на някакви международни успехи. Затова точно сега е момента да започне строителството на модерни футболни стадиони, без писта, закрити и със всички други изисквания за провеждане на международни футболни първенства. По време на стоителството феновете няма да загубят нищо, защото по телевизийте непрекъснато се предават качествени европейски мачове.

Футболните клубове трябва да кандидатстват за еврофондовете да усвоят пари за строеж, за да не се управдават че нямат пари. Всеки окръжен град има бизнесмени който биха помогнали за строителството на стадион. Общините съшо могат да помогнат, правителството на страната не трябва да бъде безучастно, а и то да се включи в това велико дело.

След като страната е в криза, желателно е БФС да си спрът заплатите за несвършена работа, а парите могат да ги превеждат по сметка на отборите който ще участват в евротурнирите. Това е начинът по който БФС могат да помогнат за качеството на българския футбол, след като до сега с нищо не съ помогнали.

Футболни клубове които нямат възможност за изграждане на нови футболни стадиони, след като се обединът няколко клуба нещата ще потръгнат. Ако след обединението пак нямат възможност; то да прекратът с футбола и да дадът възможност на други можещи клубове. Затова поне в "А" група не трябва да се допускат отбори без лицензиран стадион от УЕФА.

След като се разформироват клубове който са неплатежоспособни, футболистите ще утидат в по-богатите клубове, защото добре известно е че качествен футбол се прави с много пари. Ако за две години само няколко отбора получат лиценз, то само от тях да се свормира "А" футболна група. От "Б" група отбор който получи лиценз на стадиона, бес значение на кое място е в класирането,  да бъде допуснат в елитната "А" (групата на майсторите). Така отборите в елитната група непрекъснато ще се увеличавт. След като станат 16 отбора да ги намалът на 10, тогава последните два отбора да отпаднат а другите два да играят бараж за оцеляване в групата. Като са по-малко отбори ще има по-качествен футбол. Тогава и в "Б" група ще има повече лицензирани стадиони, а тези без лиценз да отпадат от групата.

Ако БФС се застъпи за тези неща с футбола и правителството да им помага, то след няколко години първенството ще стане много по-силно, и на новите лицензирани стадиони ще почнат отново да се връщат феновете. Тогава футболното ни първенство ще може да се нареди сред 15-те най-силни във Европа. 

 

Може ли да се прекрати с уреждането на мачове в българското футболно първенство.

AddThis Social Bookmark Button

 

 Може ли да се прекрати с уреждането на мачове в българското футболно първенство. Да бъде прекратена тази порочна практика е труден процес, но не е невъзможен. Отбор който един два кръга преди да е завърщило първенството, има достатъчен брой точки да бъде шамоион, като резултата от тези един или два мача е без значение, този отбор може да експериментира, като пусне да играят млади или резервни футболисти. При това положение този отбор неможе да бъде обвиняван че урежда тези мачове. Защото си запазва титулярните футболисти от контузий, травми и наказания, за евротурнирите. Но ако се докаже че определени футболисти са играли симолативно, то трябва да бъдат наказани и глобени с предварително определена сума. Наказанието да бъде определено предварително примерно, за пет години да му бъдат отнети спортните права. Всеки футболист като знае предварително каква глоба го очаква и какво ще е наказанието, ако уважава себеси никога няма да участва в нерегламентирани споразумения. Защото при наказание за пет години отнети фитболни права, приключва футболната му кариера. Като предварително има определени правила, то те ще важат еднакво за всички който не ги спазват.

Обикновенно отбори който ще се класират от пето до десето място (златната среда), могат да участват в нерегламентирани зделки, тъй като не съ се класирали в първите четри места, който гарантират участие на евротурнирите. Също така не могат да испаднат от групата на майсторите, или да играят баражи.

 Има единствен начин отборите и футболистите, да бъдат принудени да не се съгласяват да участват в тъмни зделки: След като се образува фондация в която ще се внасят определени суми преди да е започнало първенството, от всички отбори който ще са участници в "А" футболна група. С тези средства след три години да се направят подобрения на стадиона на отбор който през тези три години има най- добър точков актив в класирането на първенствата. Като през тези три години отбора не трябва да е испадал в "Б" група или да е играл на бараж. Към този фонд може да се прибавят и сумите от глобите налагани на футболисти, клубове и съдий. По този начин ще се натрупва по-голям "джак пот", което ще бъде добре за бедните български клубове, на който трябва да се направят подобрения на стадиона. Ако се наложи банките да им отпуснат заем да се довърши определената придобивка на стадиона. Например: подобряване на тревната площ и монтиране на парна инсталация под терена, монтиране на часовник с електрическо табло, модерени  монитори на които да има повторения при  съмнителни положения. При повторенията на такива положения, съдята може да види че е допуснал грешка и да си я поправи. По този начин няма да има ощетен отбор и съдята няма да бъде наказван. Може да се изгради и монтира електическо осветление. Нали искаме да бъдеме с европейско мислене, нека тогава и стадионите ни да бъдат европейски. Освен тази натрупана сума, всеки клуб да се задължи да кандидатства за еврофондове с който заем да се построй закрит, само футболен стадион. Ако на такъв клуб бъдат отпуснати пари от Европа, трябва стриктно да се следи за какво се харчат парите, като не трябва да се прави икономия за сметка на качеството.

Ако такъв фонд сесъздаде, футболистите и клубовете като знаят предваритено какви наказания и глоби ги очакват, никога няма да се съгласяват да участват в уреждане на мачове. Тогава борбата за по предно класиране ще е жестока и не по-малко интересна от класирането в първите четри места. Това е начина по който може да се играе честен футбол, да се строят и подобряват стадиони който ще са пълни с публика, защото ще има интрига за всяко место в крайното класиране.  

Как да стане по-силно първенството в България и стадионите да са пълни

AddThis Social Bookmark Button

  Как да стане по-силно първенството в България и стадионите да са пълни. Вече свикмахме да ни лъжат че ще правят нови стадиони в България. Нестига че ни лъжат но когато се направи някакво спортно съоръжение го правят само за "армейския" спортен клуб. Пресен пример със зала "Армеец". Сега решиха да им напрявят национален стадион които ще е срещу залата която ползва соцялистическия "армеиски" клуб и залата е кръстена на този клуб. Стадиона ако някога бъде построен, се предвижда да бъде със соцялистическо име. Свикнали сме в България да се помага на "армеиския" клуб, но на евротурнирите няма кой да им помага. Там съдийте няма да са българи.

Всяка година от Европа идват да инспектират стадиони в България, дали отговарят на изискванията на УЕФА, но винаги остават разочаровани от остарелите и не качествени в окаяно състояние стадиони. Ясно е че правителството на България не желае да помага на спорта и най вече на футбола.

След като правителството не помага на спотра, нека самите клубове се опитат да решът проблемите си сами. Ясно е че с богати спонсори който наливат много пари във даден клуб, нещата се получават. Но в България никой не иска да помага с финансови инжекций на отбори който нямат публика и модерни спортни съоръжения.

 За да си помогнат отборите сами има само един единствен начин: на Парламента пише, "Обединението прави силата", това се отнася и за футболните клубове. Всеки окръжен град да обедини всички отбори в окръга във един отбор. Стадионите на малките отбори да бъдат школи и сателити към окръжния отбор. По този начин ще бъдат икономисани много пари. С помоща на всички общини в окръга и бизнесмените трябва да се започне изграждане на модерен стадион, на който да може да се провеждат финали от евротурнирите. Защото на такъв стадион след време може да се проведе Европейско или Световно първенство. За целта трябва сериозни хора който да изготвят план, с които да кандидатстват, да им бъдат отпуснати пари от еврофондовете. На всеки мач след обединението, ще има публика средно по 10 000 души. Това ще бъдат приходи за отбора. Освен това на стадиона могат да се правят концерти, което ще бъде допълнителен приход към окръжния отбор.

Исключение може да се направи само с пловдивските два отбора: "Ботев" и "Локомотив", защото и двата отбора имат много фенове и правят много интересни дербита. Нека се обединят към тях други отбори сателити, но двата велики отбора да останат.

 В столицата обаче компромис не трябва да има, защото повече публика ходи само на мачовете на "Левски" и на "армейския" клуб, понеже тези два отбора имат най-много фенове в България.

На международни мачове на "Славия" или "Локомотив" София, полицайте и охранителите са повече от публиката. "Академик" София и "Септември" София нямат публика, освен роднините на футболистите. Тези отбори никога няма да имат международни успехи, дори успехи и в първенството да не очакват. Ако тези клубове се обединят в един отбор и го кръстят "София" или "България", то те ще имат много повече фенове и ще бъдат много силен отбор. Както се говори че на мястото на стадион "Септември" ще се строи нов модерен стадион, то тези клубове могат да инвестират парите си в построяването на стадиона, а старите стадиони да бъдат тренировъчни и да има децкоюношеска школа. Тези софийски клубове ако се обединът в един отбор, могат да  станат най-силният отбор в България и да имат фенове от цялата страна. Но ако не се обединът, само ще заемат мястото на някой провинциален отбор от окръжен град, които ако играе в "А" група ще има средно около 7 или 8 хиляди души публика на мач. Така тези отбори се оказват излишни и ненужни в първенството.

 Ако ръководството на тези клубове искат да направят нещо добро за българския футбол, то нека сериозно помислът по този въпрос за обединяването на клубовете. Защото отбор който няма публика и модерен стадион, не заслужава да играе и в "Б" група на футболното ни първенство. Затова не трябва да се допускат отбори в "А" група който нямат лицензиран стадион.

Нека всички президенти на футболни клубове в България разберът че това което го пише на Парламента (Народното Събрание), "съединението прави силата" важи с пълна сила за футболните клубове в България. Тези от тях който обичат българския футбол, нека помогнат за построяването на нови модерни футболни стадиони, който ще се пълнят с публика да гледа качествено първенство.

Има една поговорка: "Бог помага но в кушара не вкарва". Затова футболните клубове нека си помогнат сами, след като държавата не помага. Тогава и "Господ" ще им помогне.

 

Лесен начин българските футболни съдий да свират безпристрастно на футболните мачове.

AddThis Social Bookmark Button

  Лесен начин българските футболни съдий да свират безпристрастно на футболните мачове. Във цял свят футболните съдий допускат грешки при отсъжданията. Българските съдий не правят изключение. Те също грешът, по някога са далече от даденото положение и допускат фатални грешки. Но в дадени моменти допускат умишлени грешки с цел да обслужват нечий интереси. Случва се футболни съдий след като умишлено ущетяват даден отбор, да бъдат бити и да стават пациенти на трвматологията. Но по някога може да ги бият ако не искат да помогнат на някой отбор, като свират в негова полза.

За да се справи с умишлените съдийски грешки "БФС" трябва да има желание за това. Начин има стига шефовете от футболната централа да решът да го прилагат. Първо трябва да забрнът на футболисти, треньори и футболни босове да коментират съдийството и да се управдават за неуспехитеси със съдийски грешки. Ако нарушът забраната, да бъдат глобявани със солидна сума пари.  До определена дата ако не изплатят определената сума, да бъдат отнети определен брои точки на отбора към който принадлежът.

Към съдийството трябва предварително да има изготвени правила който да бъдат спазвани от съдийската комисия: след всяка футболна среща на видео да се анализират деиствията на съдята. Ако се докаже че съдята умишлено е ущетил някой отбор, то да не получи хонурара от срещата и да бъде глобен с предварително точно определена сума. Защото при подобни случай глобите са нищожни и не действат поучително на съдийте. Освен това да бъдат отстранявани примерно за 10 срещи да не свират във футболното първенство. Освен това око е международен съдя, УЕФА да бъде веднага уведомена за наказанието. При повторна умишлена грешка където е доказано че е ущетил даден отбор като е повлиял на резултата: да му се забрани да свири във "А" и "Б" футболни групи.

Ако съдийската комисия спазва предварително наложените правила, това значи че е безпристрастна и справедлива. Тогава футболните съдий ще се позамислят дали да грешът умишлено и целенасочено. 

 

Сините фенове обещават да нахранят Тройчо

AddThis Social Bookmark Button

  Сините фенове обещават да нахранят Тройчо. След като човек не обича "Левски", той не обича България, собственият си народ дори и себеси. Точно това се опитва да демонстрира стратега на червения комунистически клуб ЦСКА (Централна Спортна Комунистическа Армия) Тройчо обвинява "сините" че им се помага от високите етажи на властимащите. Стратега Тройчо и неговите съмишленици от "болшевишкият клуб" трябва да знаят че: ОСК "Левски" е най-силният спортен клуб в Света по спечелени медали и титли. Всичките тези успехи на спортистите от "синият" клуб, са постигнати с много труд от спортисти и треньори. Тези успехи на ОСК "Левски" са успехи и за България. Който не обича България, народа му отвръща по същия начин. Затова феновете на "отбора на народа" обещаха да го нахранят с кунфитюр който е яден веднъж.

Нека да си припомнят и никога да не забравят всички червени фенове от ЦСКА:  През времето на социалистическа България, БКП (Българска Кумунистическа Партия), създаде спортен клуб копие на ЦСКА - Москва, наричайки го ЦСКА - София. Двата отбора ги създадоха кумунистите. Емблемите на отборите; червена петолъчка, са факт който показва че отборите са създадени и обслужват интересите на червената кумунистическа буржуазия. По времето на кумунистическата диктатура в България БКП помагаше по всякакъв начин на своето отроче ЦСКА да печели титли и медали. В груповите спортове се знаеше предварително кой ще бъде шампиона на страната. Тогава БКП не допускаше отбора на народа да печели титли. Затова феновете на ЦСКА са свикнали да говорят, че "сините" са вечно втори. Това е инерцията на "червените," която е събрана от времето на "червената комунистическа диктатура". Създателите и покровителите на кумунистическия отбор ЦСКА, се различиха от безобразията на БКП, сменяйки името на своята любима партия. Освен това премахнаха всички комунистически символи. Червената петолъчка от партийния дом на БКП бе свалена и приготвена за "музей на социализъма". Само ръководството на ЦСКА се инати като магаре на мост, и не иска да си смени кумунистическото име, и символът червената петолъчка. Тези действия на "червения партиен отбор" са напълно разбираеми. Много им е трудно да се откажат от подарените титли и медали по времето на социалистическа България. Ако имат поне малко достоинство и чест, то нека се откажат от титлите и медалите който са придобити  по времето на власт имащата БКП, и ги остават при петолъчката от партийния дом на БКП. По този достоен начин ще бъде обогатена колекцията на кумунистическите символи. Така "музея на социализъма", ще бъде много атрактивен и посещаван. Туристическият бизнес в България ще се развие, и ще се намали безработицата. След като сменът името си и символът с български, тогава могат да се доказват колко много са велики, и колко титли ще печелят.