Левски - Небостъргачите са доказателство за силно развита икономика

Search

Information

Небостъргачите са доказателство за силно развита икономика

AddThis Social Bookmark Button

Небостъргачите са доказателство за силно развита икономика.

Всички страни със силно развита икономика, се надпреварват в строителството на небостъргачи (skikrapers). Всяка от тях се стреми да изгради най-високия и най-красивия небостъргач (скайкрапер).

Строителните фирми не се притесняват от земетръсни райони, какъвто е в Япония. Дори наскоро в Япония завършиха строителството на най-високата кула в Света. Така са изградени кулите че са много устойчиви на земетресения.

Някой сгради които нямат противоземетръсна шайба, бетонни колони и трегери, могат много по-лесно да бъдат разрушени при земетресения от небостъргачите, който се строят по съвсем друга технология.

Освен земетръсни райони, са изграждани в пустинни райони и във океана. Строят се подводни хотели и градчета във океана. Такова ще бъде бъдещото строителство.

Преди да построят кулата в Япония, най висока сграда беше Бурдж Дубай в Обединени Арабски Емирства (ОАЕ). Почвата там е песечлива, но това не попречи на строителите да изградът такова супер модерно съоръжение.

Преди няколко години в София се подготвиха терени за строеж на пет небостъргача, на различни места, два трябваше да бъдат един до друг (двойници на кулите в Ню Йорк).

Обаче от РВД на летище София сложиха забрана за строителство на високи сгради в цяла София, да не бъдат опасни за самолетите. Точно където трябваше да бъдат небостъргачъте, изощо самолети не минават. Но на "крив самолет" и тревата му пречи.

От РВД на летището сигурно се притесняват от случая с кулите в Ню Йорк. При атентат и ниски да бъдат сградите пак ще се случи нещо подобно. Точно в Ню Йорк близо до централ парк самолетите се движат близо до сградите без да им пречът.

Американците не използват "криви самолети" от миналия век. Използват самолети който на късо разстояние се издигат бързо. Съвременните летища не допускат стари и негодни самолети.

Затова от РВД  нека помислят първо за подмяната на ретро самолетите, и да не се плашат от високите сгради, защото при гъста мъгла и лоши метерологични условия сомолетите се пренасочват в други летища.