Левски - София се превръща в добро място за културен туризъм

Search

Information

София се превръща в добро място за културен туризъм

AddThis Social Bookmark Button

 

София се превръща в добро място за културен туризъм.

В центъра  на столицата непрекъснато се откриват интересни археологически обекти. След завършване на реставрационната дейност и строителните работи на Ларгото пред ЦУМ върху антична Сердика, градът ще се превърне в добро място за културен туризъм.

Освен това много важен паметник с национално историческо значение, е откритият античен театър в центъра. Археолози предполагат че е най-голям в източните предели на Римската империя. Театъра трябва да бъде достъпен за посетители. Затова ще е необходимо около него да има голямо пространство, за да могат голям брой туристи да го разглеждат. Ако е необходимо дори и малките къщи до него да се махнат. Защото такива къщи има много, но такъв паметник е само един.

Има празни места в центъра който загрозяват приятната гледка на туристи и столичани. Едно такова място е срещу ЦУМ на Бул. Мария Луйза, където може да бъде построена сграда с интересна архитектура. Българските архитекти и строители са се доказали със свойте умения и ще преценът какво да построят.   

Добре ще бъде ако се помисли за голям подземен паркинг, от халите до подлеза на лъвов мост. Понеже метрото е дълбоко има възможност да се изгради паркинг над него на две нива. Тогава в тази част на градъ проблемите с паркирането, значително ще намалеят.

На още много централни булеварди подземен паркинг на две нива е възможно да се направи. След като бъдат готови такива паркинги, центъра ще бъде достъпен и от автотуристи и много места ще се освободът за спиране.

За подобни голями обекти много пари са необходими, но след това големи приходи ще има за държавата. Нали целта оправдава средствата. Във София всяка година се очаква да се увеличава туристопотока, затова са необходими още хотели и достатъчно място за паркиране.