Левски - БДЖ ще се превърне в печеливша фирма

Search

Information

БДЖ ще се превърне в печеливша фирма

AddThis Social Bookmark Button

БДЖ ще се превърне в печеливша фирма.

 Фирма Български Държавни Железници (БДЖ) може да се превърне от губеща фирма, в един икономически гигант за държавата. След като фирмата е пред фалит и непрекъснато е конкурирана от автобусните фирми превозвачи, нещата могат да се управят с голямо желание, много труд и постоянство за постигане на целите.

За да стане БДЖ печеливша фирма ще трябва да се вземат много сериозни мерки, против кражбите на гориво и против тези който се возят без билет. Единствен начин да се вземат мерки срещу гратисчийте е, като всички спирки се преустроят по същия начин както в метрото. Тогава пътуващите ще се качват само с билет или карта.

За тази зел е ясно че трябват много пари. Държавата ще трябва да се намеси и да помогне като бъдат усвоени пари от еврофондовете, защото тя е собственик на железопътния транспорт. За правителството е по-лесно да продаде фирмата и да няма никакви ангажименти с нея.

При продажба на БДЖ ще се отрази неблагоприятно за тези който не пътуват гратис. Понеже новият собственик, също ще бъде губещ заради гратисчийте, ще вдига често цените на билетите. Тогава всички ще започнат да се возят граис (без билет).

При това положение ще фалира и новият собственик, но ще фалира и цялата държава. Всички честни хора който си купуват билети и карти не съ виновни за немърливостта на държавни чиновници. Затова билетите ще стават по-скъпи, а гратисчийте непрекъснато ще се увеличават.

Правителството не вземели сериозни мерки срещу гратисчийте, страната ще се превърне в територия на беззаконието и анархията. Тогава ще действат правилата на джунглата.