Левски - Aрхеологически разкопки в София се превръщат в сметище

Search

Information

Aрхеологически разкопки в София се превръщат в сметище

AddThis Social Bookmark Button

Aрхеологически разкопки в София се превръщат в сметище.

В центъра на столицата до католическата катедрала "Свети Йосиф", се образува сметище върху археологически разкопки. Освен това е обрасло с дървета, храсти и трева. Мястото е свърталище за бездомни кучета и се използва за не регламентирана тоалетна.

Когато се минава покрай катедралата, от дърветата, храстите и голямата трева, не се забелязват археологическите разкопки. Дори да бъдат изчистени, бързо израстват и това е безкраен процес.

За да не изпадат в такова неловко положение от столична община, по-рационално ще бъде ако до катедралата се изгради многоетажен паркинг. Зад паркинга да се закрият разкопките по същия начин както ще бъде Ларгото пред ЦУМ.

По тоси начин ще се запазят археологическите разкопки и ще бъдат забелязвани. Няма да има боклуци и непрекъснато да израстват храсталаци и високи треви, от който да не се забелязва нищо.

Голям град като София с тесни улици се нуждае от многоетажни паркинги, защото не на всякъде е удобно да се изградът паркинги. Многоетажни паркинги има в бизнес центъра до кино Арена в Младост. Те са седем етажни и са много рационални.

Ако започне масово строителство на паркинги на много нива, проблема с паркирането в големия град с тесните улици, ще бъде частично решен. София непрекъснато се увеличава броя на колите, затова ще са необходими много паркинги.

В подземните паркинги на Карифул в Младост, движението е по-голямо отколкото на Бул. "Цариградско шосе". Но е удобен защото събира много коли. Централната част на София е наказание за водачи на МПС, който спазват правилника за движение и искат да паркират.

Затова е нужно освен транспортни подлизи и надлези на няколко нива, който са много необходими, да се построят многоетажни паркинги. Също така където е възможно улиците да будат разширени и да може лесно да се намира място за паркиране.