Левски - Ски център в природен парк Витоша

Search

Information

Ски център в природен парк Витоша

AddThis Social Bookmark Button

Ски център в природен парк Витоша.

Дали природен парк Витоша и съвременен ски център ще се допълват взаимно, това ще трябва да решът; правителство, природозащитници и фирмата изпълнител. Не трябва да се пренебрегва и мнението на опозицията, за да не се случи същото както със строежа на атомната централа Белене. Различните решения на правителствата относно строежа на АЕЦ - Белене, поставиха държавата в нокаут. За да не бъде държавата в подобно трагично положение, ще трябва опозицията и правителството да имат сходни цели относно бъдещото развитие на държавата.

Защото това правителство може да започне строеж на ски център, като похарчи милиони. Следващото правителство което ще бъде на власт може да замрази обекта с години. Подобно политическо безумие в държавата повече не трябва да се случва, защото всичко се струпва върху гърбъ на избирателите. Но хората правят за некадърни политици наказателен вот при избори. Затова не трябва да се разиграва политичесски театър, а да се вземе сериозно решение след дискусий.

Правителството първо трябва да проучи дали България ще бъде санкционирана ако се започне строителна работа в природен парк Витоша, защото планината е защитена природна зона. Освен това на строителите да бъде забранено да разрушават морените, както и други забележителности. Собствениците на лифта трябва да знаят че под лифта земята е държавна собственост и да не я заграждат.

Витоша е безценно богатство за София и за България. Но голяма необходимост ще бъде ако зимни курорти като Пампорово, Боровец и Витоша се превърнат в модерни ски центрове. България е туристическа държава и ако тези центрове се модернизират подобно като Банско, страната ще се превърне в световна туристическа дестинция.

Не трябва да се пренебрегва и факта, че втория лъч на метрото се предвижда след време да продължи до Бистрица. Тогава туристи и жители на София ще могат с метрото да стигат бързо и безпрепятствено до Витоша. Ако този проект се превърне в реалност, България ще бъде фаворит сред страните кандидати за зимна олимпиада. 

Като домакин на олимпиада държавата ще спечели много. Първо ще потече поток от пари към страната, София ще се превърне в модерна европейска столица. Ще се зъздадът много работни места. Със построените хотели и жилища, София напълно ще се слее с Витоша. Друг кандидат за олимпиада няма да има тези предимства които ше има София.

България не се нуждае от голями губещи и замърсяващи околната среда заводи като Кремиковци. Природата и историческите забележителности, са благоприятни да се развива всякакъв вид туризъм държавата. Затова нека правителството заедно с опозицията, природозащитниците и строителната фирма стигнат до сходни позиций за превръщането на София в домакин на зимни олимпийски игри. Защото това е пътя за излизане от кризата и да бъдем сред страните с развита икономика.